6. državno natjecanje GTIAVO

Uspješni kao natjecatelji i suorganizatori

natjecanjeGTiAVOU organizaciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je svečana dodjela priznanja i zahvalnica učenicima 6. državno natjecanje iz obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje

U Velikoj galeriji Grada Zaboka 25. travnja u organizaciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je svečana dodjela priznanja i zahvalnica učenicima 6. Državno natjecanje iz Obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje.

Dodjeli zahvalnica i pohvalnica te medalja i nagrada nazočili su uvaženi gosti, zamjenica župana gospođa Jasna Petek, predstavnica Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta  Katarina Grgec, ASO-a Tamara Hudolin, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, a sudionici natjecanja bili su učenici/ce iz sedam srednjih škola Republike Hrvatske u Obrazovnom sektoru grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje.

Organizator natjecanje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Državno povjerenstvo u sastavu doc. dr. sc. Nikola Đurek, Suzana Šestan, dipl. dizajner, Marijana Brdar, dipl ing. graf. teh, Igor Vranješ, dipl. dizajner, Snježana Tomac-Lučić, dipl. ing. graf. teh., Vesna Krnčević, dipl. ing. graf.teh., Valentina Đurek, dipl. inf. univ.spec.oec., Tamara Hudolin, prof., viša stručna savjetnica, ASO te Božica Šarić, ravnateljica  Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Natjecanje ima zadatak promicanje zanimanja grafičke struke, unapređivanje i usavršavanje znanja i vještina u Obrazovnom sektoru grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija, poticanje i iskazivanje kreativnosti, afirmacija darovitih, razmjenu  iskustava, stjecanje novih spoznaja i stručno usavršavanje te uspostavljanje partnerskih odnosa s gospodarstvom i visokim obrazovanjem.

Inače ovo natjecanje se odvija u dvije kategorije: grafička tehnologija i multimedija. Natjecateljski dio zadatka sastojao se od dva dijela, prvi dio izrađuje se u školi uz vodstvo mentora, a praktični zadatak  rješava se samostalno na samom natjecanju.

Tema-poticaj za zadatak  bila je ”I ja volontiram (Volontiranje mladih)”. Učenici  Martin Čehulić  i Tin Sokalić, učenici 3. razreda medijskih tehničara pod vodstvom mentorice Vide Guzmić iz Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u kategoriji Multimedija zauzeli su 3. mjesto i osvojili brončani medalju, dok je Grafička škola iz Zagreba osvojila prvo, a Elektrostrojarska škola iz Varaždina drugo mjesto.

U disciplini Grafička tehnologija iz naše škole natjecao se učenik Dražen Pelesk iz 3. razreda trogodišnjeg programa grafičara pripreme. Prateća aktivnost natjecanja bila je i smotra fotografija te radova iz područja grafičkog dizajna / serija plakata koja se mogla pogledati također u Velikoj galeriji Grada Zaboka.

Iz  ŠUDIGO Zabok na izložbi radova iz Grafičkog dizajna sa svojim plakatima na temu volontiranja sudjelovali su učenici: Mario Ciglenečki, Dario Jugovac, Matija Rebrenišak iz 3.mt razreda – mentor Borjan Komarica, Marko Pelesk, Tijana Runjak i Bruno Bivol iz 4.mt razreda – mentor Nikola Sinković.

U kategoriji fotografija na izložbi radova sudjelovali su Lana Čaržavec iz 1.wd, Siniša Kotarski, Rebeka Gašpar Curman, Valentina Kapusta i Nikolina Lesičar iz 3.mt s mentoricom Ružom Leskovar.

Pokrovitelji natjecanja bili su Krapinsko-zagorska županija i Grad Zabok, a vrijednim donacijama pripomogli su i ALFA d.d., Zagreb, Automont Belina, Krapinske Toplice, Birotehnik d.o.o., Oroslavje, Brenta d.o.o., Hum na Sutli, Indema d.o.o., Zabok , E.S.K., CROATIAATEST d.o.o za kontrolu i promet roba i usluga, Zagreb, FOI Fakultet organizacije i informatike Varaždin, HON-ING d.o.o., Sveti Križ Začretje, Medičarna “Šćuric”, Marija Bistrica, Uvez d.o.o., Zaprešić, Valoviti papir Dunapack d.o.o., Zabok.

O natjecanju iz medija:
zagorje.com

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: