Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok
Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, ZabokT 049 221 620 F 049 221 147
Ravnatelj T 049 221 174 Tajništvo T 049 221 205
E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr www.ss-sudigo-zabok.skole.hr

Novosti - početna stranica > Arhiva > Studeni 2007.
 
12. 5. 2007. DANI PERUNIKA - Donja Stubica

Učenice naše škole pod vodstvom prof. Nikoline Peroš na efektan su način prezentirale školu na Danima perunika u Donjoj Stubici. Pred okupljenim znatiželjnicima - ljubiteljima cvijeća i uređenih okućnica otplesale su "Ples cvijeća". Nastup je prisutne oduševio, a posebno organizatoricu tog događaja gospođu Mariju Krušelj, predsjednicu Turističke zajednice Donja Stubica, koja se djevojkama pridružila na kratkom foto sessionu nakon nastupa.

5. 5. 2007. OTVORENA VRATA ŠKOLE

Tradicionalno se u našoj školi početkom svibnja održavaju Otvorena vrata škole kada učenici i profesori predstavljaju zanimanja za koja se u našoj školi obrazuje svim zainteresiranima, bilo da se radi o našim potencijalnim budućim učenicima i njihovim roditeljima ili jednostavno onima koji žele vidjeti kako se u našoj školi radi.

Najprije je ravnatelj Tomislav Ogrinšak rekao nekoliko uvodnih riječi, a potom je uz pomoć profesora Željka Nemeca podijelio nagrade i priznanja učenicima osnovnih škola za natječaj "Zagorje u minijaturi". Prvu nagradu (MP3 player) osvojila ja Petra Breber iz OŠ Donja Stubica, drugu (USB stick) Alen Kobešćak iz OŠ Bedekovčina, a treću (također USB stick) Ana Šermet iz OŠ Lobor. Priznanja su dobili: Štefica Golubić (OŠ Krapinske Toplice), Natalija Buntak (OŠ Franje Horvata Kiša), Petra Frančina (OŠ Donja Stubica), Tihana Klasić (OŠ A. Mihanovića, Petrovsko), Ljiljana Gudan (OŠ Donja Stubica), Manuela Ruklić (OŠ Gornja Stubica) i Josipa Benčić (OŠ Bedekovčina). Čestitamo im na njihovim lijepim radovima i nagradama!

Nakon nagrada, profesori Carmen Bačura-Potočić i Nikola Sinković ukratko su predstavili programe za koje se obrazuju učenici u našoj školi, a potom je pedagoginja Božica Šarić upoznala prisutne s projektom "Učenje učenja" koji se odvijao tokom cijelog tjedna u školi kao i u obliku terenske nastave. Detaljnije o projektu možete pogledati na posebnim internetskim stranicama (klikni na ikonicu s računalom).

Nakon ovoga učenici i roditelji mogli su u kabinetima škole pogledati što i kako naši učenici rade, te i sami sudjelovati u različitim aktivnostima i radionicama. Moramo priznati da se okupio zaista veliki broj zainteresiranih, a bilo je lijepo vidjeti i neka poznata lica poput bivših učenika naše škole koji su upisali neki od studija u Zagrebu. Došli su i novinari koji su popričali s ravnateljem i sudionicima Otvorenih vrata (članak iz Zagorskog lista). Zapazili smo i to kako su se neki profesori kojima nije to područje interesa rado uključili u radionice, te se okušali u modeliranju i obradi keramike. Na kraju je održana modna revija na kojoj su prestavljene dvije nove kolekcije naših dizajnera odjeće.

27.-29. 4. 2007. Natjecanje učenika srednjih škola koji se obrazuju u području likovnih umjetnosti i dizajna - Čakovec

Natjecanje - izložba učenika srednjih škola koji se obrazuju u području likovne umjetnosti i dizajna održava se već osmu godinu. Ove godine natjecanje-izložba održala se u Graditeljskoj školi u Čakovcu. Na natjecanje je pristiglo 96 radova iz 12 škola, a 77 radova odabrano je za izložbu na kojoj je sa svojim radovima sudjelovalo devet naših učenika:

Matea Pelko, 2di - grafički dizajn, Utisci grada, linorez - mentor Carmen Bačura-Potočić

Albin Šaić, 3dg - grafički dizajn, Bez naziva, rač. grafika - mentor Antonija Čačić

Dinko Bivol, 3dg - grafički dizajn, Bez naziva, olovka - mentor Ivan Tuđa

Petar Popijač, 4dk - dizajn keramika, Životni prostor, terakota pigmentirana - mentor Helena Ohnjec

Anica Ptujec, 4dk - dizajn keramike, Grad straha, patinirana terakota - mentor Helena Ohnjec

Jagoda Turk, 4dg - grafički dizajn, Gradim grad..., kolaž/assamblage - mentor Anuška Alfirević

Matea Čehulić, 4di - industrijski dizajn, Grad, računalno projektiranje - mentor Nikola Sinković

Vedran Erceg, 4di - industrijski dizajn, Grad, računalno projektiranje - mentor Nikola Sinković

Monika Hršak, 4do - dizajn odjeće, Tunika, kombinirana tehnika - mentor Štefica Zajec-Stanić

Ovdje svakako treba naglasiti da je Matea Pelko osvojila 1. generacijsku nagradu za 2. razred. Time je stekla pravo sudjelovanja na radionicama u Čakovcu.

Ujedno se održavalo i natjecanje u crtanju na koje je pozvano 26 najboljih crtača iz umjetničkih škola. Našu školu predstavljao je Matija Djanešić iz 3dg (grafički dizajner) kojem je odlazak na državno natjecanje donijela pobjeda na školskom natjecanju provedena prije natjecanja u Čakovcu. Matija je svojim cratnjem bio izuzetno zadovoljan s obzirom da je zamalo ušao među 4 prvonagrađena učenika. Svi radovi predstavljeni su na izložbi.

19.-21. 4. 2007. DRŽAVNO NATJECANJE "DANI ODJEĆE" - Zg velesajam

Na državnom natjecanju "Dani odjeće" koje se održalo na Zagrebačkom velesajmu nastupili smo s kolekcijom na temu op-arta i osvojili peto mjesto. Učenica 4dg Martina Šamec je pak osvojila prvo mjesto u kategoriji dizajna tekstila. Mentorice su profesorice Nikolina Peroš i Štefica Zajec-Stanić.

Istovremeno se odražavala i smotra srednjih strukovnih škola "Dani strukovnog obrazovanja" pod geslom "Nove snage hrvatskog gospodarstva" u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje. Naša škola je predstavila zanimanje grafički tehničar.

..

odvedi me na vrh