Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok
Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, ZabokT 049 221 620 F 049 221 147
Ravnatelj T 049 221 174 Tajništvo T 049 221 205
E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr www.ss-sudigo-zabok.skole.hr

Novosti - početna stranica > Arhiva > Rujan 2008. - kolovoz 2009.
Datum zadnje promjene: 26. listopada 2009.

 

 

 

26. 06. 2009. Podjela svjedodžbi maturantima

 

U petak, 26. lipnja 2009. godine u prostorima škole održana je podjela svjedodžbi završnim razredima. Program podjele započeo je u 18 sati u prisustvu roditelja, prijatelja i profesora naših maturanata, a svečanosti se pridružila dožupanica Sonja Borovčak i u nekoliko riječi čestitala učenicima uspješno završeno srednjoškolsko obrazovanje.

17. 06. 2009. Prva nagrada Tomislavu Jugecu

 

U srijedu, 17. lipnja 2009. u Krapini je učeniku naše škole Tomislavu Jugecu uručena prva nagrada za izvedbu logotipa u natječaju Znam, hoću, mogu u organizaciji Centra za prevenciju ovisnosti Krapinsko-zagorske županije.

04. 06. 2009. Posjet HRT-u i Modernoj galeriji

 

Učenici 2. i 3. razreda medijskih tehničara bili su na stručnoj ekskurziji u Zagrebu. Posjetili su HRT, tei Modernu galeriju. Cilj ekskurzije bio je upoznavanje suvremenih medijskih tehnologija i njihova primjena u praksi te razvijanje kulturnih i estetski vrijednosti. Na HRT-u učenici su upoznali organizaciju rada, proizvodnju informativnog i zabavnog programa, izradu virtualne scenografije, način rada i organizaciju WEB redakcije, snimanje radijskih emisija i proizvodnju glazbenog programa.

U Modernoj galeriji pogledali su stalni postav djela suvremenih hrvatskih umjetnika.
Nakon stručnog dijela programa učenici su razgledali znamenitosti u centru grada, a kraj posjeta Zagrebu završili su zajedničkim odlaskom u kino. fotogalerija

Ruža Leskovar, prof.

03. 06. 2009. Izložba učeničkih radova


članak Večernji list 04. 06. 2009.

 

U srijedu, 3. lipnja otvorena je izložba radova učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Otvorenje je privuklo velik broj zainteresiranih Zabočana, među kojima je bila i dosadašnja županica KZŽ Sonja Borovčak, potom gradonačelnik grada Oroslavja Ivan Tuđa, načelnik općine Gornja Stubica Željko Lisak i drugi uzvanici iz kulturnog i političkog života naše Županije. Učenici škole uz vodstvo svojih profesora upriličili su zanimljiv modni i glazbeni program. Izložba je trajala do 10. lipnja, a na njoj su se mogle pogledati fotografije, projekti, crteži, grafike, odjevni predmeti i multimedijski sadržaji koje su tokom školske godine napravili učenici naše škole.

..

09. 05. 2009. Otvorena vrata škole

galerija

 

U subotu, 9. svibnja, održana je tradicionalna manifestacija naše škole - Otvorena vrata pod motom Bojom do škole. Lijepo vrijeme i zanimljiv program okupili su mnogobrojne znatiželjnike, buduće i sadašnje učenike i njihove roditelje, a u toku programa pridružila nam se i županica Sonja Borovčak. Manifestaciju je otvorila ravnateljica Božica Šarić, a nakon glazbenog programa podijeljene su nagrade i priznanja učenicima i mentorima koji su sudjelovali u natječaju Zima u mom zavičaju. Nakon pjesničko-glazbenog perfomansa kojeg su izveli Lucija i Leo te modne revije, zainteresirani su mogli vidjeti prezentacije zanimanja i projekata u našim učionicama i radionicama kao i na otvoreninim prostorima oko škole. Hvala svima koji su nas posjetili te učenicima i djelatnicima na trudu u pripremi ovog događaja.

05. 05. 2009. Natječaj "Zima u mom zavičaju"

 

U natječaju za osnovne škole na temu ZIMA U MOM ZAVIČAJU stručno povjerenstvo Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u sastavu Božica Šarić (ravnateljica-predsjednik povjerenstva), te članovi Nikolina Ptičar prof., Željko Nemec prof. i Nikola Sinković prof. donijeli su slijedeće odluke:

1. nagrada: Ivana Barac VII.c , OŠ "Blaž Tadijanović" (Slavonski Brod)
1. nagrada: Ela Pajić VII.b, OŠ "Dragojle Jarnević" (Karlovac)
2. nagrada: Mateja Mikulec VIII.c, OŠ "Mače" (Mače)
3. nagrada: Eva Krištofić VIII. r., OŠ "Antuna Mihanovića" (Klanjec)

Također se dodjeljuje deset priznanja za pokazanu posebnu likovnu kvalitetu radova slijedećim učenicima: Marin Jareš V.a OŠ "J. A. Kamenskog" (Daruvar), Kristina Korpar VIII.b OŠ "Đuro Ester" (Koprivnica), Ivan Štiglić VII. r. OŠ "I. G. Kovačića" (Vrbovsko), Klara Počekal VIII.a OŠ "Viktorovac" (Sisak), Nikola Jaman VIII.c OŠ "J. Kozarca" (Semeljci), Tomislav Juroš VIII.a OŠ "J. Kozarca" (Semeljci), Luka Radiković VIII. r. OŠ "Petar Zrinski" (Šenkovec), Marta Fatović VII.c OŠ "Bartola Kašića" (Zadar), Maja Gjajić VII.a OŠ "Zdenka Turkovića" (Kutjevo), Danijela Krampač VII. r. OŠ "Nad lipom" (Zagreb).

Stručno povjerenstvo imalo je težak zadatak izabrati najbolje u konkurenciji od 450 radova iz 54 škole s područja Republike Hrvatske. Stoga svim nagrađenim učenicima čestitamo na uspjehu, te ujedno pozivamo njih i njihove nastavnike - mentore na dodjelu diploma, priznanja i nagrada u Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u subotu 9. V. 2009. u 10 sati u okviru manifestacije OTVORENA VRATA ŠKOLE.

Galerija nagrađenih radova /redosljed slika je proizvoljan/

24. - 26. 04. 2009. Dani odjeće 2009. u Zadru - naše učenice vrlo uspješne

 

Na državnom natjecanju učenika s programima odjeće, tekstila i dizajna koje je održano od 24. do 26. travnja u Zadru naša je škola sudjelovala u tri discipline. U prvoj - krojač - učenica Ivana Zorinić uz mentorstvo Lidije Ban osvojila je 2. nagradu stručnog žirija. U disciplini dizajn odjeće, odnosno kreiranje odjeće i dodataka Ines Mazan je osvojila 3. nagradu stručnog žirija. Zadana tema bila je mornarska pruga, a Ines je uz mentorstvo prof. Štefice Zajec Stanić izradila haljinu inspiriranu suncem, morem i brodovima. Na natjecanje je također nosila i mapu od deset radova - modnih crteža na slobodnu temu koji su nastali tijekom godine. Također je kreirala odjeću za mlade na temu "Ljepote našeg Jadrana". Za konačan poredak bodovale su se i potom zbrajale sve tri komponente. U trećoj disciplini - modna kolekcija dizajnera odjeće - učenica Josipa Ščapec uz mentorstvo prof. Štefice Zajec Stanić osvojila je 2. nagradu stručnog žirija. Kolekcija od četiri modela također je imala zadanu temu mornarska pruga, a kao podtemu Josipa je odabrala inspiraciju piratima.

Moramo napomenuti da domaćinima, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, dajemo sve pohvale za izvrsno odrađenu organizaciju natjecanja od promidženo-informativnog materijala do srdačnog gostoprimstva!

25. 04. 2009. Kristina Horvat najbolja na SFerinom natječaju

 

U prostorima Fakulteta elektronike i računalstva u sklopu SFeraKona, najveće SF konvencije u ovom dijeu Europe, dodijeljene su u subotu 25. travnja nagrade za najbolje likovne i literarne radove SFerinog natječaja za djecu i mlade. Najboljim likovnim radom srednjih škola s temom "Hrvatska mitološka bića" proglašen je crtež učenice prvog razreda naše škole Kristine Horvat. Kristini čestitamo i želimo još puno ovakvih priznanja!

Detaljnije o natječaju, kao i svim dobitncima i njihovim uratcima pogledajte na www.sfera.hr.

26. 03. 2009. Državno natjecanje učenika iz obrazovnog područja grafičke i audiovizualne tehnologije u Zadru

 

Na državnom natjecanju u Zadru učenice naše škole Iva Balić i Monika Galic osvojile su treće mjesto u disciplini multimedija. Zadatak im je bio izraditi multimedijalni CD na temu glagoljice. Ovaj su rezultat postigle zahvaljujući dobroj prezentaciji, odličnom timskom radu, izvrsnim poznavanjem računalnih programa i komunikativnošću. U njihovom radu usmjeravala ih je mentorica prof. Valentina Potočki. Velika je nagrada i to što im ovaj uspjeh omogućava direktan upis na Veleučilište u Varaždinu.

Osim Ive i Monike i preostalih troje učenika, Božica Korman i Marko Mohač, te Jurica Jeršek, u svojim su kategorijama bili uspješni osvojivši peta mjesta. Svim učenicima kao i njihovim mentorima čestitke za ostvarene zapažene rezultate!

26. 03. 2009. Izložba Lea Novosela - Koncept vremena

 

U četvrtak, 26. ožujka u prostoru Orolanda u Oroslavju otvorena je izložba Koncept vremena učenika završnog razreda naše škole Lea Novosela. Izložbu je otvorila profesorica Irena Škrinjar. Koncept vremena - instalacija svjetla, zvuka te dokumentarne fotografije koja se bazira na duhu prošlosti upotpunjena je magičnim zvukom didgeridooa u izvedbi Dubravka Lapainea. Otvorenje prve samostalne izložbe Lea Novosela pobudio je veliki interes javnosti, te se okupilo mnoštvo uzvanika koji su s oduševljenjem prihvatili ovaj uistinu jedinstven mulimedijski doživljaj. Leu čestitamo i želimo još puno uspješnih projekata poput ovog!
FOTO GALERIJA

24. 03. 2009. Sajam poslova u Krapini

 

Krapinska Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizirala je 24. ožujka Sajam poslova 2009. u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine.

U toku Sajma poslova održao se Dan profesionalnog usmjeravanja kako bi učenici završnih razreda uspostavili kontakte s poslodavcima izravno i putem prezentacija kojima poslodavci predstavljaju svoju tvrtku.

Učenici i profesori naše škole pripremili su atraktivnu modnu reviju na otvaranju sajma te sudjelovali na radionici kreativnosti u suradnji s Atelierom Varga.

Sajam su organizirano posjetili učenici osnovnih škola koji su se informirali o upisu u srednje škole, a oni koji su bili zainteresirani za upis u programe Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ispitali su svoje sklonosti provjerom crtanja i slikanja, te su mogli vidjeti što i kako rade naši maturanti i u razgovoru s njima saznati kako je biti učenik ove škole.

Na sajmu se pružila mogućnost samoprocjene na računalnom programu "Moj izbor" svima zainteresiranima, među kojima su bili i naši profesori. Naravno, pokazalo se da rade posao za koji imaju najviše sklonosti...

Foto galerija

27. 02. 2009. Posjet Grafičkom zavodu Hrvatske i Vjesniku

 

Učenici 3. i 4. razreda grafičkih tehničara i 3. razreda grafičar tiska/grafičar dorade 27. veljače 2009. posjetili su u Zagrebu dvije vodeće tiskare u Hrvatskoj: Grafički zavod Hrvatske i Vjesnik. GZH je najveća, najopremljenija i najkonkurentnija tiskara za tisak iz arka i proizvodnju knjiga svih vrsta uveza u regiji. U odjelu pripreme imaju CTP uređaje za izradu offsetnih ploča. Odjel tiska čini 8 suvremenih tiskarskih strojeva koji tiskaju na formatima B1 i B2 u 4 ili 5 boja, a odjel dorade opremljen je linijama za meki i za tvrdi uvez knjiga te ostalim doradnim strojevima. GZH najviše knjiga tiska za potrebe Školske knjige. Slobodno vrijeme prije ulaska u Vjesnik smo iskoristili za doručak u McDonald'su te sređivanje dojmova stečenih u GZH. Vjesnik jedini na ovom području Europe ima tri vrste offsetnog tiska pod jednim krovom, a to su: novinska rotacija na kojoj se otiskuju novine (Jutarnji list), revijalna rotacija na kojoj otiskuju revije (Gloria, Globus, Arena, Cosmopolitan, Auto klub i td.) i tisak iz arka. Odjel pripreme koristi CTP uređaje, a u odjelu dorade imaju sve potrebne strojeve za doradu svojih proizvoda. Po povratku u Zabok učenici su usporedili viđeno u obje tiskare (veličina strojeva, buka strojeva, kontinuiranost rada, radna atmosfera) i došli do zaključka da je područje njihovog obrazovanja jako široko te da u svojoj struci imaju mnogo mogućnosti za zaposlenje.

Tamara Očić-Balija, prof.
24. 02. 2009. Maškare kaj moreju maškare

 

Kao i svake godine učenici naše škole obilježavaju fašnik zanimljivim kreacijama...

21. 02. 2009. Izložba maski u Galeriji grada Krapine

 

U Galeriji grada Krapine 21. veljače 2009. nakon fašničke povorke na Trgu Ljudevita Gaja otvorena je izložba maski učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka. Izložene su kaširane i bojane maske rađene po glinenom modelu inspirirane etno motivima i Afrikom. U prigodnom programu učenica četvrtog razreda Josipa Ščapec izvela je performans pod nazivom Antigona. U glazbenom djelu nastupio je muzički sastav Zvona starine. Izložba ostaje otvorena do 12. ožujka 2009.

12. 02. 2009. Državno natjecanje učenika koji se obrazuju u području likovnih umjetnosti - rezultati naše škole

 

Državno povjerenstvo odabralo je radove koji će prezentirati našu školu na izložbi "Spomenička baština Ivana Meštrovića - otisci u suvremenosti":
Grafički dizajn
Mateja Pelko, 4. raz., mentor: prof. Željko Nemec
Dizajn odjeće
Maja Miklaužić, 4. raz., mentor: prof. Štefica Zajec-Stanić
Ines Mazan, 4. raz., mentor: prof. Štefica Zajec-Stanić

U galeriji slika predstavljamo sve radove koje smo prijavili na natjecanje. Možda je ipak još poneki od njih zaslužio plasman na državnu smotru...

29. 01. 2009. Školsko natjecanje učenika iz obrazovnog područja grafičke i audiovizualne tehnologije

Školsko natjecanje učenika koji se obrazuju u području grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija provedeno je u kategorijama: grafička tehnologija, grafički dizajn i multimedija. Natjecanjem su obuhvaćeni učenici 3. i 4. razreda koji se obrazuju za zanimanja grafički tehničar i medijski tehničar. U natjecanju u području multimedije sudjelovalo je 12 učenika, u području grafičkog dizajna 3 učenika, te u području grafičke tehnologije 8 učenika.

Školsko povjerenstvo odabralo je radove koji će predstavljati školu na državnom natjecanju koje će se održati u Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru 26. ožujka 2009.:
GRAFIČKA TEHNOLOGIJA (Brošura klamanog uveza na temu glagoljice)
Božica Korman i Marko Mohač, 4. raz., mentor: prof. Tamara Očić-Balija;
GRAFIČKI DIZAJN (tema Hrvatski glagoljaški muzej)
Jurica Jeršek, 3 raz., mentor: prof. Antonija Čačić;
MULTIMEDIJA (Multimedijski rad na temu glagoljice)
Iva Balić i Monika Galic, 4. raz., mentor: Valentina Potočki.

29. 01. 2009. Školsko natjecanje učenika koji se obrazuju u području tekstila i kože

Ove godine naša škola sudjeluje u državnom natjecanju "Dani odjeće 2009" koje će se ove godine održati u Školi za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost u Zadru. Školsko natjecanje provedeno je u područjima: izrada odjeće, dizajn odjeće i modna kolekcija dizajnera tekstila i odjeće. Natjecanjem su obuhvaćeni učenici 3. i 4. razreda koji se obrazuju za zanimanja krojač i dizajner odjeće.

Povjerenstvo odabralo je jedan rad u kategoriji modna kolekcija dizajnera, jedan rad u kategoriji izrada odjeće i jedan rad u kategoriji dizajn odjeće:
Ines Mazan, 4. raz., kategorija: dizajn odjeće,
Josipa Ščapec, 4. raz., kategorija: modna kolekcija,
Ivana Zorinić, 3. raz., kategorija: izrada odjeće.

27. 01. 2009. Školsko/županijsko natjecanje učenika koji se obrazuju u području likovnih umjetnosti

 

Školsko natjecanje - izložba na zadanu temu "Spomenička baština Ivana Meštrovića - otisci u suvremenosti" provedeno je na četiri postojeća odjela umjetničkog programa: dizajn odjeće, grafički dizajn, keramički dizajn i industrijski dizajn. Natjecanjem su obuhvaćeni učenici II., III. i IV. razreda navedenih odjela, a sudjelovalo je 53 učenika. Na školskom natjecanju u crtanju s temom mrtve prirode (tehnika ugljen) sudjelovalo je 9 učenika.

Školsko povjerenstvo odabralo je radove koji će prezentirati školu na državnom natjecanju:
CRTANJE I SLIKANJE
Ivan Šaban, 3. raz. (odjel industrijskog dizajna), mentor: prof. Sonja Vuk
NATJECANJE - IZLOŽBA "Spomenička baština Ivana Meštrovića - otisci u suvremenosti"
Grafički dizajn
Mateja Pelko, 4. raz., mentor: prof. Željko Nemec
Hrvoje Vitković, 3. raz., mentor: prof. Carmen Bačura Potočić
Dizajn odjeće
Maja Miklaužić, 4. raz., mentor: prof. Štefica Zajec-Stanić
Ines Mazan, 4. raz., mentor: prof. Štefica Zajec-Stanić
Industrijski dizajn
Lucija Mrzljak, 4. raz., mentor: prof. Nikola Sinković
Josipa Gregorina, 4. raz., mentor: prof. Nikola Sinković
Keramički dizajn
Luka Šimunjak, 4. raz., mentor: prof. Mirjana Smolić

14. 01. 2009. Tiha pobuna, Rembrandtove grafike, Josip Račić

 

Učenici 3. i 4. razreda dizajna posjetili su izložbe Tiha pobuna u Klovićevim dvorima, potom Rembrandtove grafike u Muzeju za umjetnost i obrt, te retrospektivnu izložbu Josipa Račića u Modernoj galeriji. Bilo je super, stručne voditeljice u galerijama potrudile su se da nam objasne važnost izloženih umjetničkih djela, kao i okolnosti u kojima su nastajala, ali smo dobrano naprezali oči kako bi vidjeli detalje na minijaturnim grafikama sjajnog Rembrandta. Bilo bi još bolje da nismo žurili na vlak, tako da smo Račićeva djela mogli pogledati u samo dvadesetak minuta.

10. 12 . 2008. Imati prava znači imati obaveze

 

Naša učenica Marija Plečko (3.dg razreda) jedina je u Hrvatskoj u kategoriji srednjoškolaca osvojila nagradu za likovni rad na ovogodišnjem natječaju za likovne i literarne radove kojeg je raspisao Ured za ljudska prava Vlade RH. Tema natječaja bila je "Imati prava znači imati obveze".
Dodjela nagrade bila je 10. prosinca 2008. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Nagrađeno je 15-tak učenika osnovnih i srednjih škola koji su na središnji zagrebački trg doputovali iz cijele Hrvatske.
Marija je napravila rad u kombiniranoj tehnici (uz pomoć mentorice prof. Anuške Alfirević) potaknuta tragičnom smrću mladog Luke Ritza.

08. 12. 2008. Mala božićna radionica

Već tradicionalno, u prostorima škole održana je blagdanska kreativna radionica za djecu i roditelje djelatnika škole i građanstvo. Ovogodišnju radionicu i božićni ugođaj organizirale su prof. Mirjana Drempetić Smolić i prof. Irena Škrinjar, koje predaju na odjelima dizajna keramike i industrijskog dizajna. Tema je bila "Božićna zvijezda", mobili, modeliranje "Rudolfa" i "Snješka", a zastupljene su bile različite tehnike obrade keramike.

28. 11. 2008. Stilske vježbe

U petak, 28. studenog, u zabočkoj gimnaziji Antuna Gustava Matoša gostovao je sjajan glumački duo: Lela Margitić Pero Kvrgić. Izveli su kultnu predstavu Stilske vježbe, djelo francuskog redatelja Raymonda Queneaua. Redatelj Tomislav Radić hrvatskoj je sceni prilagodio taj kultni komad koji je svojevrsni fenomen zato što nosi titulu najdulje izvođene predstave na svijetu s istom glumačkom postavom. Ta predstava, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti spada u sam vrh kazališne produkcije već punih 40 godina. Stilske vježbe veoma su daleko od klasičnih pojmova kazališne predstave, one razaraju tradicionalnu kazališnu kompoziciju, no ipak čine neodoljivu cjelinu, kao sistemom slagalice, sazdane od sitnih komadića.

Lucija Mrzljak, 4.di

Cjelovit prikaz predstave vidi ovdje!

20. 10. - 25. 10. 2008. Dani Ksavera Šandora Gjalskog

Manifestacija Dani K. Š. Gjalskog otvoreni su 20. 10. u Dvorani Elektre izložbom slika Trava i čičak akademske slikarice i profesorice u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Carmen Bačura Potočić.

U sklopu Dana K. Š. Gjalskog 2008. u Zaboku održala se i Likovna radionica umjetničke grafike - izrada knjiške ilustracije/ksilografskog lista. Radionica jebila namijenjena učenicima srednjih škola koji žele u praksi upoznati grafičku tehniku visokog tiska uz izradu ksilografskog lista, a o čemu su vjerojatno učili na predmetu Likovna umjetnost. Radionica se održala u prostorijama Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok gdje su osigurani svi tehnički i prostorni uvjeti koje zahtjeva ovakav tip radionice (grafička preša, stol za razvlačenje boje, ormar za sušenje otisaka, grafička boja...). Likovna radionica izrade grafičkog lista zamišljena je kao prezentativno praktična aktivnost na kojoj se sudionici upoznaju sa izradom knjiške ilustracije/ksilografskog lista koji su danas isključivo umjetnički produkt. Radionica je završila izložbom radova i prezentacijom 22. 10. 2008. u Gradskoj knjižnici Zabok.

Detaljnije o manifestaciji pogledajte na njenim službenim stranicama.

17. 10 . 2008. Županijska smotra Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

 

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje naša je školska zadruga sudjelovala s proizvodima na temu licitara, te je kvalitetom istih kao i prezentacijom izborila pravo predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju na Državnoj smotri.

15. 10. 2008. Ambienta, Izložba hrvatskog dizajna 0708

 

Već po tradiciji, učenici industrijskog odjela dizajna naše škole posjetili su međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta na Zagrebačkom velesajmu. Tamo su vidjeli puno zanimljivog namještaja i opreme, prikupili gomilu kataloga i razgovarali s prezenterima na štandovima, isprobali masažne fotelje (Leo, je l' još bole leđa?)... Istovremeno s Ambientom u paviljonu 19 otvorena je Izložba hrvatskog dizajna 0708 na kojoj su prikazani najuspješniji hrvatski dizajnerski projekti u posljednje dvije godine iz područja vizualnih komunikacija, industrijskog i modnog dizajna, koncepata, kao i studentskih radova zagrebačkog i splitskog studija dizajna. S obzirom da se radi o projektima koji po svojoj iznimnoj kvaliteti, bez ikakve sumnje, spadaju u sam vrh svjetskog dizajna, ovu izložbu se nikako ne smije propustiti.

3. 10. 2008. Veliki Tabor - Afirmativno korištenje...

Članak - Zagorski list 4. 10. 2008.

 

Ovo je treća godina kako je Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok zajedno sa svojim projektnim partnerima iz Slovenije (Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota, a od ove godine i OŠ Bodonci i OŠ Puconci iz Republike Slovenije) uključena u međunarodni projekt pod nazivom Afirmativno korištenje slobodnog vremena radi smanjenja nasilja među mladima (Afirmativna poraba prostega časa v namen zmanjševanja nasilja med mladino). Svrha projekta je osvijestiti važnost uloge afirmativnog korištenja slobodnog vremena kao doprinos smanjenju pojava svih oblika nasilja na razini škole, razreda, individualno i u neposrednom životnom okruženju mladih istih ili različitih kulturnih zajednica. Odabrali smo prostor VELIKOG TABORA koji je za sve nas izuzetno inspirativan, u kojem možemo promišljati o povijesnim trenucima i osobama koje su u sebi nosile sve one ljudske osobine, vrijednosti, strasti, slabosti, bola i uništenja u vremenski drugoj perspektivi, a na psihološkom i emocionalnom planu vrlo poznatoj orijentaciji. Postavljane zadatke pokušali smo ostvariti kroz naše radove, osloboditi stvaralački duh i afirmativno iskoristiti svoje radno i slobodno vrijeme.

Više o projektu

16.-19. 09. 2008."Eko-etno" na Zagrebačkom velesajmu

 

Krapinsko-zagorska županija sudjelovala je na 6. Tradicionalnoj izložbi proizvoda i usluga ruralnih područja "Eko-etno Hrvatska" koju je u sklopu Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma otvorio ministar Božidar Pankretić. Na stotinjak kvadratnih metara izložbenog prostora profesorice naše škole Mirjana Drempetić Hanžić Smolić, Marija Roginić i Štefica Zajec Stanić osmislile su pravi zagorski tradicijski vrt. Mala kućica, brajda, vrt ograđen prućem i trnac u kojem šeće pura privlačili su poglede mnogih posjetitelja. Na balama prave trave zasađeno je autohtono cvijeće i povrće, a posjetitelji su mogli pogledati i tradicijske alate. Ovako uređen prostor donio je našoj Županiji srebrnu plaketu, kao i prvu nagradu za originalnost. U programu kojim je predstavljena Krapinsko-zagorska županija učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sudjelovali su s atraktivnom modnom revijom inspiriranom narodnim nošnjama zagorskog kraja.

..

odvedi me na vrh