Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok
Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok T 049 221 620 F 049 221 147
Ravnatelj T 049 221 174 Tajništvo T 049 221 205
E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr www.ss-sudigo-zabok.skole.hr

Novosti - početna stranica > Arhiva > Rujan 2010. - kolovoz 2011.
Datum zadnje promjene: 30. rujna 2011.
 
28. 06. 2011. Svečana dodjela svjedodžbi učenicima završnih razreda

podjela svjedodžbipodjela svjedodžbipodjela svjedodžbipodjela svjedodžbi

 

28. lipnja 2011.u 16 sati u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održana je svečana podjela svjedodžbi učenicima koji su položili ispit zrelosti te je dodijeljeno ukupno 68 svedodžbi o uspješno položenim završnim ispitima.
Učenici - generacije koja se školovala od 2007/8. - 2010 /11.školske godine stekli su stručnu kvalifikaciju / zanimanje: medijskog tehničara, grafičkog tehničara, industrijskog dizajnera, grafičkog dizajnera, dizajnera odjeće - svi u četverogodišnjim trajanju te grafičara dorade i grafičara tiska u trogodišnjem trajanju. Najboljim učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uručene su pohvalnice i nagrade.
Učenici su nagrađeni vrijednim knjigama i fotomonografijom škole. Nagrade i pohvalnice uručila je gospođa Sonja Borovčak, dožupanica za društvene djelatnosti KZŽ i ravnateljica škole Božica Šarić

Petra Grabušić (4.D) - za odličan uspjeh tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja
Maja Bokun (4.D) - za odličan uspjeh tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja
Tomislav Hršak (4.D) - za posebno zalaganje, izvanškolske i izvannastavne aktivnosti
Paola Grgurić (4.D) - za posebno zalaganje u radu škole, te osvojeno 1.mjesto na državnom natjecanju - Dani odjeće
Tamara Ban (4.MT) - za posebno zalaganje, izvanškolske i izvannastavne aktivnosti
Ana Hranić (4.MT) - za posebno zalaganje, izvanškolske i izvannastavne aktivnosti
Nikolina Tustić (4.MT) - za posebno zalaganje, izvanškolske i izvannastavne aktivnosti

28. 06. 2011. Fotosofia

fotosofiafotosofiafotosofiafotosofiafotosofiafotosofiafotosofia

 

Na inicijativu poznatog fotografa Damira Hoyke koji je gostovao u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku grupa naših učenika boravila je u Tuheljskim toplicama na jednom danu tradicionalnog seminara o fotografiji "Fotosofia". Učenici su prisustvovali malonogometnom turniru na kojem su sudjelovale poznate osobe iz različitih područja kulturnog i estradnog života. Učesnici "Fotosofije" priredili su demonstraciju sportske fotografije, što je naišlo na velik interes svih prisutnih. Kroz boravak na ovom izuzetnom fotoseminaru mogla su se steći dragocjena iskustva o radu profesionalnih fotografa i vidjeti što se nalazi "iza kulisa" tog lijepog i teškog zanimanja.

20. 06. 2011. Prag - putopis (Jana Borovčak, 3.d)

pragpragpragpragpragpragpragpragpragpragprag

 

U rukama mi je fotoaparat. Listam stotine slika iz Češke, Praga, mojeg maturalnog putovanja.
Prve fotke. Mrak je. Na slikama se naziru sitna svjetla još pospanog Zaboka i njegovih usnulih naselja. Jutarnje nas je sunce probudilo i pratilo do našeg prvog odredišta. Beč. Spoj neostilova i moderne arhitekture upoznali smo panoramskim razgledavanjem grada. Kako je Beč kulturološki bogat, upoznali smo neke od značajnih spomenika kao što su Parlament, Nova gradska vijećnica, Sveučilište, zavjetna crkva, Josephplatz... Najviše nas se dojmila gotička katedrala sv. Stjepana sa svojim prekrasnim interijerom ispunjenim bojama svjetlosti koje daju vitraji na prozorima crkve.

- više -

09. 06. 2011. Županijska smotra zadruga

 

9. lipnja 2011. u Zaboku je održana Županijska smotra učeničkih zadruga Krapinsko zagorske županije u organizaciji Škole za umjetnost, dizajn. grafiku i odjeću Zabok. Smotra je održana u novom prostoru u Poslovnom centru City park.

Svoje radove izložili su učenici 8 učeničkih zadruga koje djeluju u OŠ pri Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama, Zavodu za rehabilitaciju Zajezda, OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice - Učenička zadruga Matije Gupca,  OŠ Augusta Cesarca Krapina - PŠ Škarićevo - Učenička pčelarska zadruga Maslačak, SŠ Bedekovčina te Učenička zadruga Plavi trnac pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i umjetnost.

Sve zadruge su pokazale zavidno znanje, vještine i sposobnosti zadrugara. Osnovni cilj zadruga je njegovanje tradicije i očuvanje kulturne baštine, izrada raznih uporabnih i ukrasnih predmeta, suvenira i replika, ekoloških i poljoprivrednih proizvoda, pčelarstvo... Zadruge također čuvaju tradiciju starih zanata kao što je keramika, ručni rad, lončarstvo, tekstil, te drugia obrtnička zanimanja.

U ime domačina Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok mlade zadrugare pozdravila je ravnateljica škole Božica Šarić, a Smotru je otvorila zamjenica župana Sonja Borovčak, ujedno i predsjednica Prosudbenog povjerenstva. Prigodnim riječima se obratio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Smotra je trajala od 10 do 14 sati i protekla u poduzetničkom duhu i radnoj atmosferi. Prvo mjesto u kategoriji Osnovnih škola zauzela je Učenička zadruga Matije Gupca te zadruga Zajček koja djeluje pri Zavodu za rehabilitaciju Zajezda, dok je u kategoriji srednjih škola i ove školske godine prvo mjesto odnijela Učenička zadruga Plavi trnac iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Sve tri škole predstavljat će Krapinsko zagorsku županiju na Državnoj smotri zadruga koja će se održati u studenome u Opatiji.

03. 06. 2011. Pedeset školskih godina

pedeset godinapedeset godina

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok proslavila je 3. lipnja 50. godišnjicu svoga postojanja. Program proslave odvijao se u zabočkom Multimedijalnom centru gdje je održan prigodni svečani program, te u prostorima škole gdje je predstavljena monografija Pedesetica, krasopisna slikovnica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i otvorena izložba učeničkih radova.

Pozdravni govor učenicima, profesorima i uzvanicima održala je sadašnja ravnateljica škole Božica Šarić, a prigodnim govorom obratili su se gradonačelnik Zaboka gospodin Ivan Hanžek, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje gospodin Vinko Filipović te dožupanica KZŽ gospođa  Sonja Borovča. Završnu svečanost uveličali su i bivši ravnatelji Škole, gospodin Ivan Balaško, prof., Ivan Bartol, dipl. ing. i Nada Jakopec, dipl. ing.

U programu su sudjelovali i naši dragi gosti - Tomislav Goluban i Adam Končić kao i učenik naše škole Matija Ruk koji izveo dvije klasične skladbe na gitari. I na kraju posjetitelji su mogli uživati u modno-scenskom nastupu svih nagrađenih modnih kolekcija koje su  predstavljene na državnim natjecanjima od 2002. do 2011. godine, a  nosili su ih učenici naše škole pod vodstvom profesorice Štefice Zajec Stanić.

Prvu fotomonografiju u povijesti Škole pod nazivom Pedesetica - krasopisna slikovnica predstavio je njen glavni urednik, prof. Nikola Sinković.

Gospođa Sonja Borovčak službeno je otvorila Izložbu učeničkih radova u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a kratak osvrt na postav izložbe dala je prof. Carmen Bačura-Potočić istaknuvši važnosti radova učenika svih zanimanja za koja se obrazuju učenici u našoj školi.

16. 05. 2011. SFeraKon

sferakon ivanasferakon tomislav

 

I ove smo godine bili sudionici tradicionalnog SFerinog literarnog i likovnog natječaja za djecu i mlade.  Na natječaj je pristiglo ukupno 280 literarna i čak 1220 likovna rada. Konkurencija je bila vrlo oštra i žiri za dodjelu nagrada bio je pred velikim izazovom kako odabrati najbolje. Među ovogodišnje nagrađene uvrstilo se i dvoje naših učenika - Tomislav Hršak, 4.d i Ivana Hanžek, 3.d pod mentorstvom prof. A. Alfirević. Ivana i Tomislav dobitnici su nagrade SFERICA  za posebna likovna ostvarenja. Nagrađenim učenicima nagrade su uručene na svečanoj Skupštini SFere koja se održala u sklopu najveće hrvatske SF konvencije, SFeraKona, i to u subotu 14. 05. 2011. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

09. 05. 2011. Europa u školi

europa u školi

 

Europski dom Zagreb ove je godine 14. svibnja po četrnaesti puta organizirao natjecanje za učenike i mladež Europa u školi. Natjecali su se učenici iz svih osnovnih i srednjih škola Hrvatske. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH.
Nagrade su dodijeljene u Europskom domu u Zagrebu. Naš učenik Tomislav Hršak iz 4.d pod mentorstvom prof. A. Alfirević osvojio je drugo mjesto u kategoriji 18-21 godine.

05. 05. 2011. Europski tjedan - Dan mladih

eu tjedaneu tjedaneu tjedaneu tjedan

 

Europski tjedan u našoj županiji odvija se kroz nekoliko programa. Jedan od njih - Dan mladih - obilježen je 5. svibnja u Gimnaziji AGM Zabok, a program su pripremili učenici zabočkih škola. Naša škola predstavila se s tri modna performansa: KRAVATA (modele su nosile učenice Paola Grgurić, Ivana Hendija, Katarina Šimunić, Ana Marija Ptiček); AVANGARDA U RITMU VELEGRADA (modele su nosili Alen Humski, Mateja Pavlinić, Petra Berber); TRENKOVI PANDURI (modele su nosile Dora Srebačić, Tea Maček, Ivana Bajcer). Voditelj modnih revija je prof. Štefica Zajec Stanić, a kod uređivanja modela pomogla je Ana Deak.

02. - 04. 04. 2011. Državno natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2011.

 

Zbog izvrsnih rezultata na 13. državnom natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2011. učenice naše škole Karla Horvat (2.d) koja je osvojila 2. generacijsku nagradu  i Ivana Grbec (1.d) koja je osvojila 3. generacijsku nagradu (obje pod vodstvom mentorice prof. Carmen Bačura Potočić) stekle su  pravo sudjelovanja na Likovnoj radionici /natjecanju učenika srednjih škola s likovnim programima koje se održalo u Gospiću od 2. do 4. svibnja 2011. godine.

Na izložbu likovnih radova prema zadanoj temi Anatomija grada i čovjeka, uz Karline i Ivanine radove, plasirali su se i radovi Maje Bokun (4.d, mentor prof. Želko Nemec), Jane Borovčak (3.d, mentor prof. Nikola Sinković) te Andreje Bednjanec (2.d, mentor prof. Carmen Bačura Potočić).
22. 04. 2011. Dan planeta Zemlja - Trash Art

trash art

 

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje učenici 1.d razreda s profesoricom Carmen Bačura Potočić izradili su skulpture od odbačenih, nepotrebnih i već potrošenih stvari (smeća) te na taj način upoznali umjetnost trash arta.

Trash Art (Junk Art, Poubellisme Art) umjetnost u svom stvaranju koristi "stvari", koje same po sebi nemaju veze s umjetnošću, kao npr. (neispravni) kompjuteri, odnosno njihovi dijelovi, plastične boce, automobilski lim, čepovi, dijelovi iskorištenih igračaka, itd. Umjetnici Trash Arta u svom radu koriste odbačene stvari koje često pronalaze "kopajući po smeću". Trash Art je umjetnički pravac koji podržava i promovira ekološku osviještenost jer se radi o iskorištavanju otpadaka kako bi se kreiralo nešto novo.

Učenici su svoje trash art skulpture fotografirali na lokacijama grada Zaboka u različitim situacijama upozoravajući na konzumerizam koji za posljedicu ima stvaranje sve više odbačenih stvari odnosno otpada. Fotografska akcija održala se 14. travnja, a njezin rezultat pogledajte u našoj fotogaleriji.

15. 04. 2011. Učenici ŠUDIGOZ-a u Splitu

split

 

U petak, 15. travnja 2011. godine, povodom 50-te obljetnice osnutka Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, za učenike i profesore škole organizirana je jednodnevna stručna ekskurzija u Split. Pomalo pospani, ali svejedno dobrog duha, učenici i profesori "preživjeli" su petosatno putovanje. U Splitu je najprije organiziran posjet Galeriji Meštrović koja u svom stalnom postavu izlaže najveći dio kiparovih djela, a i sama je umjetnički spomenik. Njezin autor Ivan Meštrović zamislio je tu palaču kao izložbeni prostor svojih djela, te kao dom svoje obitelji i atelijer. Osim Galerije Meštrović razgledali smo Graditeljsko obrtničku i grafičku školu u Splitu. Nažalost, učenici te škole nisu bili prisutni jer su i oni bili na stručnoj ekskurziji u Čakovcu. Nasuprot škole nalazi se učenički dom u koji smo otišli prezalogajiti.

Nakon ručka nije bilo puno vremena za odmaranje. Krenuli smo do Umjetničke akademije i razgledali je, posebno odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, odsjek za film i video, odsjek za likovnu kulturu i likovnu umjetnost. Potom smo se uputili prema centru gdje smo razgledali Dioklecijanovu palaču, prošetali rivom, popili kavu. Ubrzo se krenulo natrag prema Zagorju. Uz veselo društvo i pokoju pjesmu ekskurziji je došao kraj.

Petra Breber, 3.d

12. - 14. 04. 2011. Tabula nova na Lidranu

 

Od 12. do 14. travnja 2011. godine u Šibeniku je održana dvadeseta po redu državna smotra Lidrano. Prvi puta na njoj je sudjelovala Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sa svojim časopisom Tabula nova. Stručni je žiri naš časopis od pedesetak prijavljenih (srednjoškolskih) uvrstio među petnaest najboljih, te istaknuo njegovu vizualnu kvalitetu izraženu kroz likovne i fotografske priloge.

Za predstavnike školskih časopisa održano je predavanje o pravilnom oblikovanju, te usporedba onih koji su se plasirali na smotru. Primjetna je visoka kvaliteta u sadržajnim i oblikovnim komponentama iako se radi o školskim a ne profesionalnim tiskovinama. Također su predstavljena dva Internetska izdanja kao moguća alternativa otisnutim izdanjima.

Našu je školu zastupala učenica Jana Borovčak kao glavna urednica Tabule i mentor prof. Nikola Sinković. Kako su u Šibeniku bili i Karlo Kralj koji je nastupao u dramskom izričaju (monodrama) sa svojom mentoricom prof. Sandrom Babnik Lončar iz Gimnazije A. G. Matoš iz Zaboka, popratili smo i dramske predstave koje su se izvodile na ovoj smotri, te se uvjerili u zavidnu razinu pojedinačnih i grupnih glumačkih ostvarenja učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske.

1. 04. 2011. Županijska smotra projekata

smotra projekata

 

U Osnovnoj školi Brestovec Orehovički 1. travnja 2011. godine održana je Županijska smotra projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Projekt naše škole pod nazivom Ne budemo li čitali, pročitat će nas uz potporu profesorice Valentine Petric Klaužer predstavile su učenice Josipa Benčić, Valerija Bunčić, Petra Grabušić i Jana Borovčak. Cilj projekta je razvijanje odgovornog i pozitivnog stava prema kulturnom stvaralaštvu, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju ta spoznaja da se i uz pomoć knjige stvara odnos prema životu, svijetu i sebi samome.

Prezentaciju projekta pratila su tri suca procjenitelja koji su učenicama postavljali pitanja, vrednovali njihova izlaganja, portfelje i dokumentacijsku mapu. Projekt je ocijenjen kao izvrstan i bit će predstavljen na Državnoj smotri projekata koja će se 19. svibnja održati u Zagrebu.

31. 03. 2011. Državno natjecanje u sektoru GT i AVT

 

3. Državno natjecanju učenika koji se obrazuju u području Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija održano je u Grafičkoj školi u Zagrebu 28. veljače 2011. godine.
Natjecanje na temu Grafiti odvijalo se u tri područja. U području multimedije naši učenici Ana Jagarinec i Marko Pavetić osvojili su 3. mjesto - mentor Marijan Hrastinski, u grafičkoj tehnologiji natjecali su se Helena Halužan i Matko Pogačić - mentorica Ruža Leskovar, a u području dizajna, Manuela Glogoški - mentorica Aleksandra Mašić Tumpa.
Zahvaljujemo domaćinima na izuzetnom angažmanu te ugodnom boravku i druženju u Školi kao i u zanimljivom razgledavanju znamenitosti Zagreba.

24. - 26. 03. 2011. Dani odjeće

panduridani odjeće 2011dani odjeće 2011.panduridani odjeće 2011dani odjeće 2011.panduridani odjeće 2011.panduri

 

Trinaesto državno natjecanje Dani odjeće održano je u Obrtničkoj školi u Požegi od 24. do 26. ožujka.
Škole sudionici, njih 17, natjecale su se u 5 disciplina. Našu školu predstavile su učenice četvrtog razreda dizajna odjeće. Paola Grgurić u disciplini dizajn odjeće osvojila je prvu nagradu stručnog žirija. Kristina Videk u disciplini modna kolekcija osvojila je drugu nagradu stručnog žirija. Mentor u obje discipline je prof. Štefica Zajec Stanić. Modele su nosile učenice Dora Srebačić, Tea Maček i Ivana Bajcer.

Od prvog dana otvorenja natjecanja pa do samog zatvaranja, domaćini su pokazali izuzetan angažman, susretljivost i srdačnost. Nama kao gostima bila je čast i zadovoljstvo provesti tri ugodna dana u njihovom lijepom gradu.

25. 03. 2011. Ovo bi mogla biti moja ulica

U petak, 25. ožujka 2011. godine, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku odjeću Zabok u Zagrebačkom su kazalištu mladih gledali predstavu Ovo bi mogla biti moja ulica. Predstava je svojevrsni hommage tragično preminulome Luki Ritzu iako nije rekonstrukcija događaja koji su doveli do njegove smrti. Luka se u predstavi ne pojavljuje kao lik jer se radnja odvija dan prije njegova sprovoda, ali zapravo je sveprisutan. Tako se u predstavi čita pjesmica koju je napisao kad je imao sedam godina, čuje se njegova omiljena pjesma i izgovaraju se njegove misli. Predstava je potresna cijelo vrijeme trajanja, a čini se da je tome najviše pridonijela snimka premlaćivanja mladića te njegovo preklinjanje za život. Nakon predstave održana je radionica na temu nasilja, kako bi to mogli promijeniti i kako bi trebali poraditi na sebi da izbjegnemo svaki oblik nasilja, pa nam je zbog toga bila od velike koristi. Zaključak je da predstavu svakako treba pogledati, pogotovo učenici srednjih škola jer se ondje i odvija najviše nasilnih situacija.

Dorotea Žerjavić, 4.di

24. 03. 2011. Sajam poslova u Krapini

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Krapina, 24. ožujka 2011. g., organizirala je, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine, četvrti Sajam poslova u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina kojeg je posjetilo više od 1.000 posjetitelja.

Na otvorenju Sajma prisutnima su se obratili pročelnica HZZ PS Krapina Mirjana Jurman, gradonačelnik Grada Krapine Josip Horvat, te župan Siniša Hajdaš Dončić koji je i otvorio Sajam poslova, te dao punu podršku aktivnostima.

Otvaranje su uveličali svojim nastupom učenici Osnovne glazbene škole Krapina koja djeluje pri Osnovnoj školi Augusta Cesarca Krapina, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka, a svoje borilačke vještine prikazali su pripadnici demo tima Interventne jedinice policije Zlatar, PU Krapinsko-zagorske.

Sajam je bio prilika za izravni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, dobivanje informacija o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja.
Dan profesionalnog usmjeravanja u okviru Sajma objedinio je događanja i aktivnosti vezane uz pomoć svima zainteresiranima u odabiru zanimanja i stjecanju novih znanja, te razvoju karijere. Srednje škole, Veleučilište, pučka učilišta i ostale obrazovne ustanove na izložbenim prostorima predstavili su svoje programe obrazovanja i organizirali različite prezentacije zanimanja.

15. 03. 2011. Terenska nastava u Krapini

krapinakrapinakrapinakrapinakrapinakrapina

 

S učenicima 2.d, 2.w i 2.mt održana je 15. ožujka terenska nastava u Krapini. Integriranom nastavom obuhvaćeni su predmeti: povijest, geografija, hrvatski jezik, njemački jezik i engleski jezik. Posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca u kojem su gledali zanimljivi igrani film koji predstavlja rekonstrukciju života krapinskih neandertalaca. Prošetali su zemljinom poviješću. Nakon toga posjetili su Rodnu kuću Ljudevita Gaja, tu su skupljali materijale za izradu vlastitih prezentacija o Ljudevitu Gaju. Na trgu u Krapini razgledali su spomenik Ljudevitu Gaju kipara Ivana Rendića.

12. 03. 2011. Gradsko natjecanje Crvenog križa

 

U subotu, 12. ožujka 2011. godine, održano je Gradsko natjecanje ekipa mladeži HCK-a, a škola domaćin bila je OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Ove godine natjecanju je pristupilo 10 ekipa iz 8 škola s područja djelovanja GDCK Zabok. Podmladak Gradskog društva Crvenog križa Zabok predstavljalo je 6 ekipa iz 5 osnovnih škola, a mladež GDCK Zabok predstavljale su četiri ekipe iz 3 srednje škole. Prilikom natjecanja mladež je demonstrirala znanje o pokretu Crvenog križa i vještine pružanja prve pomoći ozlijeđenima.

Našu školu predstavljale su dvije ekipe. Prvu ekipu činile su Magda Brdar, Vlatka Bajcer, Helena Vargek, Kristina Mak, Ivana Šain i Anja Gregurović, a drugu Magdalena Maleković, Lucija Punčec, Ivona Maček, Valentina Buntak, Valentina Merkaš i Jelena Lončar. Obje ekipe pratio je Ivan Klanjčić (naš fotograf iz 4. MT) koji je zabilježio sve bitne trenutke ovoga druženja. Prva je ekipa osvojila treće mjesto, a druga ekipa četvrto mjesto. Osim navedenog, prva je ekipa dobila i nagradu za izradu najbolje križaljke, a druga za najbolje izmišljenu priču o humanosti.

Ovo natjecanje prvenstveno je u službi populariziranja ideje uzajamnog pomaganja među mladima s osnovnim ciljem razvijanja humanosti, tolerancije i suosjećanja te osposobljavanja mladih ljudi za sudjelovanje u aktivnostima Crvenog križa, što uključuje i prvu pomoć kao najstariju i tradicionalnu djelatnost Crvenog križa.
Čestitamo djevojkama na postignutim rezultatima, ali prvenstveno na njihovom uloženom trudu i volji pri pripremanju za natjecanje. Hvala i našem fotografu, bez njega to ne bi bilo isto!

Sanja Ormuž, prof.

02. 03. 2011. Fašnik... ;D

fašnik u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

 

Učenici 1.d razreda pod mentorstvom prof. Carmen Bačura Potočić na vrlo su atraktivan i kreativan način ukrasili prostore škole pokladnim maskama koje su izradili na predmetu plastično oblikovanje. Time su ujedno obilježili fašničke špelancije.

25. 02. 2011. Akademici upoznali zabočke srednjoškolce s djelovanjem Matice

Članovi Matice hrvatske u povodu obilježavanja 20. godišnjice rada odlučili su posjetiti zabočke srednjoškolce te svojim predavanjem o hrvatskoj baštini obogatiti njihovo znanje. Tako su u zabočkoj kino dvorani 25. veljače akademici Ante Stamačić i Tonko Maroević predstavili nova izdanja biblioteke Stoljeća hrvatske književnosti. Također su govorili i tajnik Matice hrvatske Stjepan Sučić i predsjednik zabočkog ogranka Stjepan Bučar. Od njih smo saznali da Matičina izdavačka djelatnost traje već osamnaest godina. Planirano je de se objavi tri stotine djela hrvatske književnosti, a do sada su izašla sto i četiri. Ovom su prilikom su predstavljena posljednja četiri - jezikoslovca Bartola Kašića, pjesnika Slavka Mihalića, dramaturga Stjepana Miletića, Marijana Derečine i Julija Roraurea te izabrana djela Petra Šegedina. Sve to nam je pomno objasnio akademik Stamačić, dok nam je akademik Maroević objasnio da je Matica osnovana kako bi proširila kulturu književnosti.
Zabočku kino dvoranu popunili su učenici sve tri zabočke škole. Mogu reći da su naši učenici bili najbolji te da nikakav nered nisu stvarali. Neki su pomno zapisivali podatke koje su im potrebni za nastavu, a ostali koji su to već sve učili pozorno su slušali s ciljem da upotpune ranije stečeno znanje. Bilo nam je jako lijepo i čast nam je bila upoznati čuvare naše hrvatske književnosti. /Petra Grabušić, 4.di/

17. 02. 2011. Građanin plemić

U četvrtak, 17. veljače 2011. godine, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u Hrvatskom su narodnom kazalištu gledali predstavu ''Građanin plemić''. Ona donosi veselu priču o pučaninu koji se na sve načine htio ugurati u aristokratske krugove. Njegovi nespretni pokušaji izazivali su velike navale smijeha među publikom. Kako bi što više zabavili publiku, redatelj i skladatelj redaju naizmjence ples, pjesmu i smijeh. Nastaje komedija-balet pisana u prozi, s uvodnim dijelom u stihovima. U kazalištu je bilo mnogo smijeha tijekom ceremonije pretvaranja Jourdainea u mamamušija vjerojatno zbog toga što većina populacije gleda turske sapunice pa su smatrali turske dijelove u predstavi nekako povezanima s njima, te bili zadivljeni. Meni je osobno prvi dio predstave bio pomalo naporan, no, drugi je bio zanimljiviji, možda zbog Ozrena, a možda i zbog nečeg drugog, to će mi zauvijek ostati misterij./Dorotea Žerjavić, 4.d/

14. 02. 2011. Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Tina Dolovčak, buduća dizajnerica, učenica trećeg razreda naše škole osvojila je izvrsno drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom na Valentinovo, 14. veljače u Srednjoj školi Krapina. Čestitamo Tini i njenom mentoru, prof. Dunjku, na vrijednom uspjehu.

02. 02. 2011. Znanje je užitak

Dana 2. veljače 2011. u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održano je predavanje o spolno prenosivim bolestima "Seks, znanje i rokenrol - Znanje je užitak" koje je vodio dr. sci. Dubravko Lepušić, spec. ginekolog u KBC Sestara Milosrdnica. Ovakva predavanja dr. Lepušić održava po srednjim školama jer smatra da bi se trebao uvesti redovni sat u nastavnom procesu na temu seksualnog obrazovanja. Naime, dokazano je da mladi ne znaju mnogo o spolno prenosivim bolestima i sve mlađi ulaze u njih. Također ne znaju kako se zaštiti i često mijenjaju partnere. Djevojke ne posjećuju ginekologe, i ne prate svoje zdravlje, a kod ginekologa bi se trebalo odlaziti najmanje svakih šest mjeseci. Na kraju je dr. Lepušić odgovarao na pitanja učenika koji su s velikim zanimanjem pratili njegovo izlaganje./Lora Levanić, 3.d/

26. 01. 2011. Školsko natjecanje iz engleskog jezika

26. siječnja 2010. održano je školsko natjecanje iz engleskog jezika, a prema pravilima Agencije za odgoj i obrazovanje na natjecanju su mogli sudjelovati učenici drugih i četvrtih razreda srednjih škola.

Ove godine na natjecanju je sudjelovao rekordan broj učenika, čak njih 19 i to 11 učenika drugih razreda: Katarina Barušić, Božica Breber, Alen Dumić, Marta Fiorencis, Mislav Glas, Lucija Mak, Suzana Poslon, Martina Prskalo, Dario Slabinac, Barbara Sporiš i Mario Štahan, te 8 učenika četvrtih razreda: Josipa Benčić, Paola Grgurić, Ana Hranić, Kristina Mak, Marko Pavetić, Nikolina Tustić, Laura Uvodić i Dorotea Žerjavić.

Mentorice Barbara Hanjilec i Sandra Debeljački zadovoljne su ne samo brojem prijavljenih učenika nego i njihovim rezultatima. Najbolji rezultat među učenicima 2 razreda postigao je učenik 2.mt razreda Mario Štahan (73%), a među učenicima četvrtih razreda učenik 4.mt razreda Marko Pavetić (78%).

Učenicima zahvaljujemo na velikom odazivu, čestitamo im na vrlo dobrim rezultatima i zajedno s njima očekujemo poziv na županijsko natjecanje u ožujku!

23. 12. 2010. Božićna priredba

 

Posljednjeg nastavnog dana u prvom obrazovnom razdoblju, 23. prosinca 2010. godine, u školi je održana priredba koju su priredili članovi zbora, manekenske grupe i dramske skupine. Zbor je svojim izvedbama božićnih pjesama zarazio i publiku. Manekeni su predstavili nove modne kreacije na temu Kuća lutaka, a oduševili su plesom i odjećom. Dramska skupina izvela je skeč Bijeg od ovisnosti kojim su prikazali čemu vodi negativno društvo, pozivajući sve nas na glasniju reakciju protiv zla ovisnosti. Priredbu je vodila učenica Klaudija Petrinić.

16. 12. 2010. Mala božićna radionica i modni performans

bozicnabožićnabožićnabožićnabožićnabožićnabožićnabožićnabožićna

 

U četvrtak, 16. prosinca u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjećuodržani su mala božićna likovna radionica i modni performans učenica škole. Radionica koju su osmislile prof. Antonija Čačić i Maja Toljan bila je namjenjena djeci predškolske i mlađe školske dobi. Modni performans pod nazivom Kuća lutaka osmislile su učenice 3. i 4. razreda dizajna odjeće Kristina Videk, Paola Gregurić, Ernestina Muniši, Dora Srebačić, Ivana Mlakar, Zrinka Deriš i Katarina Kukavica. Modele su uz Paolu, Ernestinu i Doru nosile još Mirna Završki, Ana-Marija Petriček i Katarina Šimunić uz glazbu Ludi party grupe Lollobrigida, te mentorstvo prof. Štefice Zajec Stanić.

15. 12. 2010. Terenska nastava na ALU (izrada litografije)

terenska aluterenska aluterenska aluterenska aluterenska aluterenska alu

 

Učenici 3.dg razreda su 15. prosinca 2010. u okviru predmeta grafičke tehnike posjetili Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje su na grafičkom odsjeku sudjelovali u procesu izrade litografije. Grafički list odnosno litografski otisak izradili su prema skici Anđelke Anušić (koju su odabrali demokratskim anonimnim glasovanjem), a kako su se snašli možete vidjeti na fotografijama.

10. 12. 2010. Hoyka održao predavanje učenicima ŠUDIGOZ-a

hoykahoykahoykahoykahoyka

 

U petak, 10. prosinca 2010. godine, učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok imali su jedinstvenu priliku upoznati jednog od najpoznatijih i najboljih hrvatskih fotografa - Damira Hoyku koji je na zanimljiv i pristupačan način predstavio svoj projekt Fotosofia, te posljednju seriju fotografija s poznatim osobama iz hrvatskog javnog života koje je snimio u neobičnim situacijama. Iznio je svoja razmišljanja o pristupu fotografiji i područjima interesa kojima bi se svaki kreativac i fotograf mogao baviti, a kroz slike sa seta Fotosofije pokazao koliko ovaj posao može biti zanimljiv i zabavan.

Članak Večernji list, 14.12.2010.

03. 12. 2010. Božićni ugođaj u školi

božićbožićbožićbožić

 

Učenici 1.d razreda uz potporu prof. Carmen Bačura Potočić ukrasili su prostore škole neobičnim i kreativnim ukrasima i božićnim drvcem.

01. 12. 2010. Terenska nastava u Gliptoteci i MSU

terenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptoteka terenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptotekaterenska MSU Gliptoteka

 

Učenici Škole za grafiku, odjeću i dizajn Zabok od prvog do četvrtog razreda smjera likovnih umjetnosti i dizajna u srijedu, 1. prosinca 2010. godine imali su terensku nastavu u Zagrebu. Tom su prilikom razgledali stalni postav Gliptoteke HAZU u Zagrebu i uživo vidjeli djela najznačajnijih hrvatskih kipara 19. i 20. stoljeća o kojima su učili na satovima povijesti likovnih umjetnosti poput Meštrovića, Frangeša, Radauša i drugih.

Osim Gliptoteke, pogledali su i stalni postav "Zbirka u pokretu" Muzeja suvremenih umjetnosti gdje su se susreli s nešto drugčijim umjetničkim pogledima u odnosu na klasični postav u Medvedgradskoj. Ovdje su mogli zaviriti i u Kožarićev atelijer, biti u interakciji s nekim izlošcima (zaigrati stolni tenis sa sobom), prošetati instalacijom arhitekata Penezića i Rogine, vidjeti preteču socijalnih mreža na internetu kao što je jedno Jermanovo djelo i sl.

18. 11. 2010. Uređivanje dječjeg odjela Opće bolnice Zabok

 

Učenice 3.d razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću su 18. studenoga 2010. godine nastavu crtanja i slikanja odradili oslikavajući dječji odjel u Općoj bolnici Zabok.
Prema unaprijed zadanim predlošcima profesorice Aleksandre Mašić Tumpa suhim su pastelom oslikale četiri dječje sobe te ih učinile ugodnijim za boravak.
Nadamo se da smo veselo oslikanim zidovima i razigranim bojama razveselili mališane koji trenutno tamo borave. /Jana Borovčak 3.d/

18. 11. 2010. Natječaj Tko sam ja/Tko smo mi?

petra brebertomislav hršak

 

UNICEF i HDLU zajednički su raspisali natječaj pod nazivom Tko sam ja?/Tko smo mi?. Fotografije Petre Breber (3.di) i Tomislava Hršaka (4.di) uz mentostvo prof. Željka Nemeca u velikoj su konkurenciji odabrane u uski krug najboljih. Sve fotografije s natječaja mogu se do 21. XI. vidjeti u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

22. 10. 2010. Kratak osvrt na petak!

 

U petak, 22. listopada 2010. godine išli smo na terensku nastavu u Sabor te u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu. U Saboru je sve stvarno jako lijepo uređeno i vidi se da se mnogo računa vodi o uređenju i sigurnosnom sustavu. Na ulazu smo morali skidati jakne i torbe te sve što smo imali metalno uključujući i mobitele. Na sjednici je jedan političar govorio, ali ga nitko nije slušao. Kasnije smo razgovarali sa zastupnicima naše županije što je proteklo u redu iako pola izraza i fraza uopće nismo shvatili. Potom smo imali pola sata pauze, u kojih se Laura uspjela izgubiti i sjesti na krivi tramvaj, a kad smo je pronašli, krenuli smo u Muzej za umjetnost i obrt.

U muzeju je bila "Izložba hrvatskog dizajna 0910" koja je imala za cilj pružiti uvid u kvalitetnu dizajnersku produkciju nastalu u protekle dvije godine, a nagrađivanjem autora istaknuti njihove ponajbolje dosege. Izlagali su i natjecali se dizajneri na području grafičkog dizajna, produkt dizajna i dizajna za elektroničke medije. U postavu izložbe naglašene su tematske odrednice dizajn vizualnih komunikacija, industrijski/produkt dizajn, koncept te modni i odjevni dizajn. Na izložbi je bilo predstavljeno 291 radova, od toga 219 u kategoriji profesionalnih radova te 72 studentska rada. Najbrojnija su rješenja iz područja grafičkog dizajna, svrstana u potkategorije plakata, vizualnog identiteta, dizajna knjiga, časopisa, kataloga i drugih promidžbenih materijala, dizajna ambalaže, tipografije i ilustracije.

Uz tu izložbu pogledali smo i izložbu poznatog nadrealističkog umjetnika Rene Magritte-a. Na izložbi je predstavljen izbor fotografija Renéa Magrittea, jednog od najintrigantnijih nadrealističkih umjetnika 20. stoljeća. Fotografije prikazuju život i stvaralaštvo tog čuvenog belgijskog slikara. Likovnu akademiju upisao je u Bruxellesu 1916. godine, Georgette Berger postaje mu supruga 1922. godine, a trajno njegova inspiracija i model.

Na prvoj izložbi najviše me očarao dizajn za boce vina te kutijice za tampone jer je istovremeno bilo funkcionalno ali i jedinstveno. Na Magritteovoj izložbi dojmili su me se svi njegovi radovi jer mi je nadrealizam jako zanimljivo razdoblje. Ččinjenica što im nije bilo bitno da li će na radu bit točna perspektiva ili će točno prenijeti na papir ono što vide, što im je bitan bio svijet snova i što sliku razumje samo pojedinac koji ju je osobno naslikao, a mi ostali možemo samo nagađati. Ta doza misterije u njegovim djelima jako je intrigantna. /Dorotea Žerjavić, 4.d/

20. 10. - 03. 11. 2010. Dani K. Š. Gjalskog

gjalski 4gjalski 1gjalski 2gjalski 3gjalski 7gjalski 5gjalski 7gjalski 9

 

U našoj školi u sklopu Dana K. Š. Gjalskog održana je Radionica umjetničke grafike - ilustracija u tehnici serigrafije (Tema: portret K. Š. Gjalskog ) na kojoj su sudionici, učenici naše škole pod vodstvom prof. Carmen Bačure Potočić izradili likovne radove u kombiniranoj tehnici sa sitotiskarskim/serigrafskim postupkom otiskivanja. Izložba radova s radionice mogla se pogledati u Gradskoj knjižnici u Zaboku od 20. listopada do 3. studenoga 2010. godine.

Na ovogodišnoj "ženskoj" radionici sudjelovalo je 9 djevojaka dizajnerskih odjela (Anđelka Anušić, Ivana Bajcer, Ivana i Andrea Hanžek, Manuela Gospočić, Valerija Bunčić, Josipa Benčić, Zrinka Deriš i Dora Srebačić), a kako je to izgledalo možete vidjeti u fotogaleriji.
18. - 20. 10. 2010. Međunarodni projekt Gradimo na iskustvu

celje galerijacelje 2celje 3celje 4celje 5celje 6celje 7celje 8celje 9celje 10celje 11

 

Od 18. do 20. listopada predstavnici naše škole boravili su u Celju u sklopu međunarodnog projekta Gradimo na iskustvu. Projekt se odnosio na škole s programima tekstila i dizajna odjeće, a obuhvaćao je šest srednjih škola s područja bivše države: Srednja škola grada Skoplja Kočo Racin - Skopje, Tehnička škola Pirot i Hemijsko - prehrambena i tekstilna škola "Uroš Predić" Zrenjanin (Srbija), Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn Sarajevo, Škola za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok i domaćin, Srednja šola za stvoritvene dejavnosti in logistiko Celje. Svaku školu predstavljala je grupa učenika s mentorom i ravnateljem. Iz naše škole sudjelovale su učenice smjera odjevnog dizajna Paola Grgurić (4.d), Dora Srebačić (3.d) i Natalija Pisk (2.d). Učenice je vodila profesorica Nikolina Ptičar.
 
Tijekom boravka u Sloveniji razgledali smo Školski centar Celje koji obuhvaća pet srednjih i jednu višu strukovnu školu, grad i njegove znamenitosti - Muzej za savremenu istoriju i Pelikanov foto atelje. Sudjelovali smo u radionici na temu projekta Gradimo na iskustvu, etno motiv kraja iz kojeg dolazimo prilagoditi suvremenoj modi. Izrađene odjevne predmete (torbe i prsluke) izložili smo zajedno s učeničkim radovima koje smo donijeli sa sobom, a predstavljaju našu školu i naš kraj. Posljednji dan boravka prisustvovali smo svečanom otvorenju izložbe u dvorani Šole za stvoritvene dejavnosti in logistiko. Tom prilikom sve škole sudionice projekta predstavile su se modnom revijom. Naše učenice nosile su reviju na temu lutkice, koju su osmislile pod vodstvom profesorice Štefice Zajec Stanić.

Vrijeme druženja u Celju iskoristili smo za ostvarivanje vrijednih kontakata za neke buduće međunarodne suradnje. Profesori su razmijenili radna iskustva, a učenici stekli nove prijatelje.

Članak Večernji list, 17.12.2010.

10. 10. 2010. Dani kruha u Koprivnici

Dani kruha 2010. u Koprivnici

 

Dana 10. listopada 2010. učenice naše škole Jana Borovčak, Amalija Bogojević i Petra Grabušić s profesoricom Mirjanom Smolić predstavljale su našu školu u Koprivnici na državnoj smotri povodom Dana kuha i zahvale za plodove zemlje. Usprkos svim problemima koje su nas snašli, zimi i ograničenom vremenu koje smo imale za organiziranje prezentacije, lijepo smo se provele. Kušale smo razne proizvode koje nam je zemlja dala, raznovrsne kolača koje su nekada pekle naše bake i tradicionalna pića koja su nas grijala.

Sve u svemu, bolje smo upoznale stare zanate i tradicionalnu hranu. Na povratku kući svratili smo u Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama gdje smo vidjeli slike naših naivaca i najpoznatijeg našeg naivnog umjetnika Ivana Generalića. Doma smo stigli mrtvi umorni sa samo jednom željom. A to je odlazak na spavanje u nadi da ćemo i sljedeće godine predstavljati našu školi na državnoj smotri. /Petra Grabušić, 4.d/

04.-06. 10. 2010. Državna smotra školskih zadruga u Podgori

drzavna smotra zadruga 01

 

Od 4.do 6. listopada ove godine, predivan gradić Podgora na Makarskoj rivieri živio je za veliku 22. državnu smotru zadruga osnovnih, srednjih i škola sa specijalnim programom. Bilo je predstavljeno 68 zadruga iz cijele Hrvatske i šire (Tavankut, Vojvodina).

Na svojim izložbenim štandovima unutar ogromnog šatora na obalama Podgore, predstavili su se i  naši predstavnici Krapinsko-zagorske županije: u kategoriji škola sa specijalnim programom, ponovno su  predstavnici ŠZ Djetlić iz Krapinskih toplica pokazali radove u staklu, keramici i nakit. Zadrugu su  prestavljali troje štićenika i dva voditelja, s pomoćnikom za pomoć učeniku u invalidskim kolicima.

ŠZ Matija Gubec u Gornjoj Stubici predstavila se proizvodima od starih sorata i zaboravljenih plodova trnaca i voćnjaka, pekmezima od drijenka, bazge, čipsom od jabuke, kompotima, starim sortama jabuka, i zanimljivim kruhom od kruški tepki. Mentori Natalija Ciglenečki, Božena Lacković i Branko Barić s ravnateljicom škole Sanjom Knezić i troje učenika sedmih razreda po prvi su put nastupili na tradicionalnoj državnoj smotri i zapaženo predstavili Županiju s  voćarskom sekcijom.

U kategoriji srednjih škola  i izradi unikatnih predmeta i suvenira, Županiju je predstavila Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sa svojim dizajnerskim kreacijama u području odjeće, keramike, aranžiranja, ekoloških torbi od žutice s jedinstvenom poveznicom, motivom koke sretnice, otisnite grafičkim bojama, linorez na tekstilu, majicama, torbama i keramici. Iako je državna smotra revijalnog karaktera, prikaz proizvoda s temom očuvanja tradicije svog kraja i potrebom prodaje tih proizvoda, za  taj unikatni proizvod Školska zadruga Suvenir iz ŠUDIGOZ-a, sa svojim predstavnicama učenicama Ines Horvat i Petrom Grabušić i mentoricom prof. Mirjanom Smolić, osvojila plaketu za najproizvod ovogodišnje smotre HUUZa. /Mirjana Smolić, prof./

.....................

26. 06. 2010. Easy art | 24. 06. 2010. Podjela svjedodžbi učenicima završnih razreda | 23. 06. 2010. Stručno usavršavanje na Sjevernom Velebitu | 28. 05. 2010. Županijska smotra školskih zadruga u Maču | 18. 05. 2010. Maturanti - salonsko kolo | 16. 05. 2010. Smotra projekata iz demokratskog građanstva | 08. 05. 2010. Otvorena vrata škole | 29. 04. 2010. Zlatni objektiv 2010. | 10. 04. 2010. Stručni posjet profesora iz Slovenije | 25.-27. 03. 2010. Dani odjeće 2010. | 25. 03. 2010. Županijska smotra projekata | 25. 03. 2010. Sajam poslova 2010. | 10.-12. 03. 2010. 11. državno natjecanje-izložba | 02. 03. 2010. Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za srednje škole KZŽ | 01. 03. 2010. Županijsko natjecanje iz povijesti za srednje škole KZŽ | 25. 02. 2010. ŠUDIGOZ na HRT-u, u Povijesnom muzeju i Zoološkom vrtu | 21. 02. 2010. ŠUDIGOZ na državnom natjecanju | 29. 01. 2010. Školsko natjecanje učenika koji se obrazuju u području grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije | 26. 01. 2010. Školsko natjecanje učenika koji se obrazuju u području likovnih umjetnosti i dizajna | 23. 01. 2010. Od Klovića i Rembrandta do Warhola i Picelja, Zagreb - München | 23. 12. 2009. Posljednji dan nastave u polugodištu... | 21. 12. 2009. Moje europske kvalifikacije | 18. 12. 2009. Humanitarni koncert u Regeneratoru | 12. 12. 2009. Nagrada Mariji Plečko | 04. 12. 2009. Mala božićna radionica | 03. 12. 2009. Božićni ugođaj u školi | 30. 11. 2009. Do you speak European? | 27. 11. 2009. Balade Petrice Kerempuha uz Dan škole | 26. 11. 2009. Terenska nastava na ALU - izrada litografije | 17. 11. 2009. Škola - prijatelj zajednice | 06. 11. 2009. la Biennale di Venezia | 29. 10. 2009. Blagoslov kruha | 23. 10. 2009. Uređenje škole - instalacija Hrvatsko Zagorje | 19. 10. - 24. 10. 2009. Dani K. Š. Gjalskog | 19. 10. - 24. 10. 2009. Dani K. Š. Gjalskog | 16. 10. 2009. Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje | 23. 09. 2009. Dan europske baštine

.....................

odvedi me na vrh