Državna matura

Jesenski rok ispita državne mature

Ovdje preuzmi pdf datoteku

 

Obavijest

Učenici koji upisuju studij izvan Zaboka mogu preuzeti potvrde o položenim ispitima državne mature već u srijedu 17.07. u radnom vremenu škole.

 

Obavijest

Prigovore vezane uz ispite državne mature možete podnijeti u srijedu (10.07.) u radnom vremenu škole te u četvrtak (11.07) od 8:00 - 13:00

 

Ljetni rok ispita državne mature

Nakon objave rezultata postoji mogućnost prigovora do 11. srpnja 2013. Ukoliko smatrate da je nešto pogrešno vrednovano ili uočite neku nepravilnost, možete se obratiti ispitnom koordinatoru i podnijeti prigovor koji se prosljeđuje Školskom ispitnom povjerenstvu. Mišljenje o opravdanosti prigovora učenika donosi ispitno povjerenstvo i prosljeđuje ga Centru.
Konačnu odluku o prigovoru učenika, odnosno pristupnika u svezi s nepravilnostima provedbe ispita i prigovoru na ocjene donosi Centar u roku od pet radnih dana od završetka roka za zaprimanje prigovora

16. srpnja 2013. rezultati postaju konačni i s tim danom prestaje mogućnost mijenjanja odabira i redoslijeda studijskih programa. Sustav vam nudi upis na studijskom programu na kojemu ste ostvarili pravo upisa i nalazi se na višoj poziciji liste studijskih programa.

Od 18. srpnja izdaju se potvrde o položenim ispitima u ljetnom roku. Ukoliko taj dan niste u mogućnosti doći, potvrde možete preuzeti u tajništvu.

Sretno na upisima!

Jesenski rok ispita državne mature

Prijave za jesenski rok su od 17. do 26. srpnja 2013.
Mogućnost odjave prijavljenih ispita završava 02. 8. 2013.
23. 8. 2013. započinje provedba stoga redovno pratite obavijesti NCVVO-a.

 

Zagreb, 27. svibnja 2013.

VAŽNO!
Obavijest o novome datumu pisanja drugoga dijela ispita iz Hrvatskoga jezika (test)

Obavještavamo sve pristupnike da se drugi dio ispita iz Hrvatskoga jezika (test), planiran za provedbu 28. svibnja u 9.00 sati, neće održati u navedeno vrijeme.

Do promjene datuma održavanja ispita došlo je uslijed pogreške ispitnih koordinatora u V. gimnaziji Vladimira Nazora u Splitu, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu gdje su učenicima, umjesto ispitnih materijala za prvi dio ispita (esej), podijeljeni ispitni materijali za drugi dio ispita (test) čime je narušena tajnost ispitnih materijala za sutrašnji ispit iz Hrvatskoga jezika i dovedena u pitanje regularnost toga dijela ispita državne mature.

Sukladno ovlastima propisanim Pravilnikom o polaganju državne mature v. d. ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić donijela je odluku o novome vremenu održavanja drugoga dijela ispita.

Ispit će se održati 31. svibnja 2013. u 14.00 sati.

Molimo sve pristupnike da budu na ispitnim mjestima najkasnije 30 minuta prije početka pisanja ispita.

Ispit iz Grčkoga jezika, koji je prema kalendaru provedbe trebao biti proveden 31. svibnja u 14.00 sati, održat će se 11. lipnja u 14.00 sati.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Podaci o državnoj maturi - stranice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Kalendar DM 2012./2013.

Skini na svoje računalo -> kalendar Državne mature šk. god. 2012./2013.

Molimo sve kandidate da redovito prate mrežne stranice Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja www.ncvvo.hr i Postani student www.postani-student.hr, a u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja svakako se obrate Službi za podršku korisnicima CARNeta na adresu e-pošte matura@carnet.hr ili broj telefona 01 6661 500.