Dan Grada Zaboka


Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću dodijeljena Povelja grada Zaboka za izuzetan doprinos u odgojno obrazovnom radu i doprinos u realizaciji brojnih projekata

Veliko priznanje Školi

poveljaGZ4

Povodom Dana Grada Zaboka 22. svibnja 2015. godine održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća s početkom u 19.00 sati u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog u Zaboku uz podjelu priznanja Grada Zaboka, održan je kraći program te zajednički domjenak.

Uz uobičajene govore gradonačelnika Ivana Hanžeka, župana Željka Kolara i uzvanika, u kulturnom programu sudjelovali su Gradski zbor Gjalski koji je izveo himnu Lijepa naša domovina i himnu sv. Jeleni Križarici, zaštitnici Grada Zaboka, pod ravnanjem maestra Aleksandra Šandora Pavišića koji je ujedno autor teksta i glazbe, Ema Smolić, dječja gradonačelnica, učenica 1. razreda Srednje muzičke škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koja je pod mentorstvom prof. Danijela Gašparovića izvela na klaviru: Etidu u G-duru Carla Czernyja, Marija Hanžić, učenica 3. razreda Srednje muzičke škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koja je pod mentorstvom prof. Danijela Gašparovića izvela na klaviru Etidu u a-molu, op.1 Franza Liszta.

Najsvečaniji dio je svakako podjela priznanja Grada Zaboka

Priznanja Grada Zaboka ustanovljena su Odlukom Gradskog vijeća od 17. listopada 1995. godine. Od tada se dodjeljuju svake godine povodom 22. svibnja, Dana grada Zaboka.

Povelja Grada Zaboka dodjeljuje se pojedincima, javnim i drugim ustanovama, poduzećima, lokalnim i područnim (regionalnim) jedinicama samouprave u zemlji i inozemstvu, državnim tijelima i drugim institucijama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju Grada Zaboka, ili ako na neki drugi način trajno zaduže Gradu oblasti stvaralaštva i suradnje. Uz povelju, fizičkim osobama se dodjeljuje i novčana nagrada u iznosu od 4.000,00 kn.

Plaketa Grada Zaboka dodjeljuje se, u pravilu, pojedincima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju ili ugledu Grada Zaboka za bilo koji vid stvaralaštva.

Ova priznanja se dodjeljuju posebnim Zaključkom Gradskog vijeća na prijedlog Gradonačelnika.

Povelja grada Zaboka dodjeljuje se Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću zabok za izuzetan doprinos u odgojno obrazovnom radu i doprinos u realizaciji brojnih projekata

dana 14. 7. 1960. Osnovana je Srednja tehnička tekstilna škola u Zaboku iz koje se razvila današnja škola. Tijekom godina škola je mijenjala nazive: Tekstilni školski centar,Školski centar ( koji je objedinio sve tri zabočke škole – Ekonomsku školu, Tekstilni školski centar i Gimnaziju), Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje, Centar za odgoj i obrazovanje “Sedam sekretara SKOJ-a”, Tekstilna škola Zabok. 1995. profilira se kao umjetnička škola i upisuje po prvi puta jedan razred dizajna odjeće. Naziv Strukovno i umjetničko učilište Zabokškola dobiva 2002, a 2006.mijenjaime u sadašnje.

Ove godine Škola obilježava dvije velike obljetnice: 55. godišnjicu postojanja i 20. godišnjicu dizajna.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok jedina je škola koja obrazuje učenike u umjetničko–strukovnim zanimanjima u Krapinsko–zagorskoj županiji. Misija Škole je odgojiti mlade ljude u stručno kompetentne, etički odgovorne i kreativne osobe na vrijednostima nacionalne kulture te otvorenosti prema vanjskim partnerstvima, poticati različitosti i individualnosti te ostvariti vlastite potencijale njegujući kreativnost kroz likovni, modni, glazbeni, grafički i audiovizualni izričaj. Vizija škole je postati srednjoškolski umjetničko–strukovni centar izvrsnosti kroz programe koji potiču razvoj kreativnih i umjetničkih resursa, interaktivnu informacijsku i komunikacijsku tehnologiju kroz cjeloživotno učenje.

Škola ima šezdesetak profesora i 20 razrednih odjela, a svojih 420 učenika obrazuje u tri sektora: umjetnost, grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje te odjeća. Valja naglasiti specifičnost škole koja u svom sastavu ima i tri glazbena odjela s mnogobrojnim izborom instrumenata.

Škola posjeduje iskustvo u provedbi projekata sufinanciranih kroz europske ili nacionalne fondove (projekt Klikni i uči / Klick&Learn). Značajni dugogodišnji uspjesi škole odnose se na osvojena prva, druga i treća mjesta na državnim natjecanjima u svim sektorima.

Specifičnost i prednost Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok je osmišljeno integriranje različitih područja rada,sektora i izričaja čime postaje prepoznatljiva institucija ne samo u Gradu Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji nego i šire.

Znanje je jedino jamstvo za uspjeh u životu, a kreativnost je ono što Školu čini posebnom i drugačijom.

Povelja Grada Zaboka je priznanje Školi za sve što je učinila za brojne generacije mladih i ovaj grad.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: