Dani Ksavera Šandora Đalskog 2015.

Likovna radionica umjetničke grafike

008Grafička knjiga impresija

Likovna radionica umjetničke grafike pod nazivom Grafička knjiga impresija održana je u sklopu Dana K. Š. Đalskog. Ove godine održana je deveti puta te je kao i uvijek do sada u okviru upoznavanja tradicionalnih grafičkih tehnika odala počast liku i djelu K. Š. Đalskog.

Radionica se održala u prostorima naše škole  gdje su osigurani svi tehnički i prostorni uvjeti za njenu provedbu, a sudionici su u kreativnom procesu, od ideje do realizacije, izradili grafički artefakt. Na ovogodišnjim grafičkim druženjima sudionici su upoznali grafičku tehniku bakropisa te su inspirirani ili pojavom ili riječima K. Š. Đalskog oblikovali vlastite likovne impresije u grafičke otiske. Djelomično su zakoračili i u svijet knjigoveštva koji je usko povezan s grafičkim medijem tako što su grafičke otiske povezali u ručno rađenu knjigu.

Na ovogodišnjoj radionici sudjelovalo je 16 učenika škole: Doris Barović, Sandra Benčić, Marija Gebert, Petra Hršak, Ivana Knezić, Veronika Koprivnjak, Gabrijel Krušelj, Sarah Malnar, Lucija Puljek, Lucija Rasonja, Lucija Ratkajec, Antun Škrlec, Ana Svečak, Helena Tučkar Peh, Lorena Visinski i Teuta Vučajnk. Grafički listovi i grafička knjiga impresija nastali na radionici mogu se pogledati i prolistati na izložbi u Gimnaziji A.G. Matoša do 13. studenoga 2015., a nakon toga i u našoj školi.

Carmen Bačura Potočić, prof.likovne kulture

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: