Događanja

Obilježavanje Europskog školskog sportskog dana

img_0877-iconOve godine Hrvatska se po prvi puta uključila u paneuropsku inicijativu obilježavanja Europskog školskog sportskog dana 30. rujna 2016. godine, a koja ima za cilj poticanje mladih na bavljenje tjelesnom aktivnošću i sportom.

I Škola za umjetnost, dizajn. grafiku i odjeću Zabok različitim je aktivnostima sudjelovala u ovom događanju. Uključeni su bili svi učenici i veliki dio profesora i djelatnika škole.

Prije podne je organizirana pješačka tura po zabočkim bregima u trajanju od dva školska sata, u organizaciji profesora Miroslava Komara. Program je nastavljen u poslijepodnevnom terminu u trajanju od jednog sata a obuhvatio je niz aktivnosti.

Profesorica Davorka Varžić u uvodnoj je riječi ukratko pojasnila što je Europski školski sportski dan i u čemu se očituje njegova važnost. Učenice Tea Preberina i Lucija Brežnjak prezentirale su kratak sažetak nedavno održanih Olimpijskih igara, s posebnim osvrtom na iznimne uspjehe hrvatskih sportaša. Izdvojile su i zanimljiv članak o atletičarki Sari Kolak koja mladima može poslužiti kao izuzetan primjer ustrajnosti i marljivosti u postizanju cilja.

Programom se željelo istaknuti kako se tjelesnim aktivnostima treba baviti i u slobodno vrijeme pa je učenik Renee Šivak demonstrirao vještinu kojom se bavi, capoieru.

Pošto smo mi umjetnička škola, da se umjetnost i sport mogu prožimati na različite načine, pokazale su nam profesorice Antonia Čačić i Jelena Klasić koje su s učenicima izradile piktograme za različite sportove.

Profesori i djelatnici škole također su se uključili u program, posluživši učenicima kao primjer u kvalitetnom i zanimljivom provođenju slobodnog vremena. Profesor Borjan Komarica ispričao nam je zašto se u slobodno vrijeme bavi košarkom i što ta aktivnost njemu znači. Profesor Marijan Hrastinski govorio je o svom velikom hobiju, planinarenju, kojim se bavi već dugi niz godina. Izlaganje je popratio i vrlo zanimljivim fotografijama. Tajnik Branko Barlović prezentirao nam je atletiku ( trčanje) zadivivši nas rezultatima koje postiže u tom sportu. Profesorica Varžić otkrila je kojim se sve tjelesnim aktivnostima bave i ostali profesori.

Također je javno pohvalila razred koji se odlikuje najboljim postignućima u ostvarivanju odgojnih zadataka nastave. To je 2.wd razred koji redovito, savjesno i aktivno sudjeluje u nastani TZK a mnogi učenici tog razreda bave se i vanškolskim sportskim aktivnostima.

I na kraju, svi profesori i učenici izveli su skup vježbi u trajanju od pet minuta pod vodstvom profesorice Varžić, a koje se mogu prakticirati na svim nastavni predmetima. Po završetku, učenici su iskazali zadovoljstvo programom kao i želju da se ovakve vrste druženja organiziraju više puta tijekom godine. Također su izrazili želju da se Europski školski sportski dan u našoj školi obilježi i naredne školske godine.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: