Događanja u Zaboku

IMG_5900smallDodjela priznanja

za najljepše okućnice u Zaboku

U prepunoj auli Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u subotu, 26. rujna 2015. godine, mogao se čuti dječji smijeh. Dječja lica bila su ispunjena srećom, a uzbuđenost je postajala sve veća kako se aula popunjavala.

Njihov je nastup dao poseban štih, ali i veselje dodjeli priznanja za najljepše uređene okućnice grada Zaboka. Priznanje je to koje se dodjeljuje već niz godina. No, priznanja sama po sebi nisu motivacija za uređenje. Nevenka Gregurić, zamjenica gradonačelnika te predsjednica Odbora za ekologiju, pohvalila je Zabočanke i Zabočane koji se iz godine u godinu trude urediti svoj okoliš, ne samo zbog dodjele priznanja, već zbog sebe samih. -Svatko ulaže truda, rada, da bi njegovo dvorište bilo što ljepše te ugodno oku i duši.- istaknula je. U zabočkim vrtovima obiluje cvijeće, ukrasne biljke, drveće, a marljive ruke doprinose i ljepšoj slici grada. -Nemamo efekte u turističkom smislu, no dvadeset i dvije godine, koliko traje aktivnost, od pojedinačnih slučajeva uređenih okućnica, lijepih balkona, cvjetnih gredica, gospodarskih subjekata, došli smo zapravo na prste jedne ruke u naseljima, gdje možemo izbrojiti one koji ne vode računa o svom okolišu.- rekao nam je Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka.

Uložili smo puno truda u uređenje okućnice, no nije nam bilo pretjerano teško, kazala nam je Sanja Kralj, jedna od 25-ero građana kojima je dodijeljeno priznanje i cvijet.

Ponos grada nisu samo dobitnici priznanja za uređeni okoliš, već su to i marljivi mališani Dječjeg vrtića Zipkica koji su u kišno jutro donijeli tračak sunca, pjevajući i plešući sa svojim tetama. Također, ukras svome gradu su i učenici Područne škole Špičkovina, kao i vokalna skupina Ansambl Zabok. Nemojmo ni zaboraviti Limenu glazbu Prosenik-Zabok, koja je sve okupljene dočekala glazbom.

Alara Őztürk, 4. mt

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: