Državna smotra projekata

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGovor odjeće

U subotu 24. svibnja 2014. godine u Gornjogradskoj gimnaziji na Trgu sv. Katarine u Zagrebu održana je državna smotra iz područja Građanskog odgoja – Projekt građanin u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sudjelovale su osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske koje su bile pozvane nakon održanih županijskih smotri pa je tako i naša škola uspješno predstavila svoj projekt. Iza prigodnog programa otvaranja učenici su pristupili predstavljanju svojih projekata pred prosudbenim komisijama.

Ovogodišnji projekt naše škole pod imenom Govor odjeće predstavili su učenici/e koji su cijelu godinu sudjelovali i radili u ostvarenju planiranih aktivnosti, a to su učenici/e 1.d razreda: Sandra Benčić, Marija Gebert, Sarah Malnar (zamjena za učenicu Petru Hršak) i Antun Škrlec. Cilj projekta je potaknuti mlade na promišljanje o slobodi odijevanja kao izrazu osobnog prava na razvoj identiteta, ali i odgovornosti i poštovanja prema drugim kulturama, osobama i institucijama.

Odlično su prikazali sve korake u planiranju i ostvarenju projekta te naglasili daljnje aktivnosti koje bi trebale dovesti do sastavljanja pravilnika o odijevanju u našoj školi. Prosudbena komisija pohvalila je izbor teme, nastup, izradu dokumentacijske mape i plakata. Kao dio Smotre učenici su razgledali i zgradu Hrvatskog sabora, a još u slobodno vrijeme posjetili i izložbe u Muzeju Klovićevi dvori te crkvu sv. Katarine i sv. Marka na Gornjem gradu.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: