Državna smotra projekata

Na Državnoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja i ove je godine naša škola sudjelovala sa svojim novim projektom “Mijenjajujući sebe mijenjam druge”. Prezentacija projekata odvijala se 20. svibnja 2013. godine (ponedjeljak) u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu. Projekt su predstavile učenice Nikolina Mezdjić (1. MT), Ivana Grbec (3. D), Lucia Vragović (3. MT) i Ivana Hendija (3. MT) pod mentorstvom prof. Karmele Kristić Šimek.

Nakon uvodnog pozdrava gospodina Vinka Filipovića, ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, učenicima se obratio i Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda u ime Udruge hrvatskih sudaca naglašavajući važnost uključivanja djece/mladih još od vrtićke dobi u aktivnosti svoje zajednice i upozoravajući na probleme i traženje rješenja u raznim ljudskim, građanskim i kulturnim područjima. Učenici Nadbiskupske gimnazije u Zagrebu izveli su kratki glazbeno – scenski nastup, a nakon toga su učenici prema rasporedu predstavljali svoje projekte pred sucima. U svakoj prostoriji bila su tri suca, a projekte su predstavljali učenici osnovnih i srednjih škola. I ravnateljica naše škole Božica Šarić isto je bila jedna od sutkinja, ali nije sudila u skupini gdje su predstavljale naše učenice.

Učenice naše škole predstavile su sve aktivnosti koje su provedene kroz školsku godinu kroz projekt “Mijenjajući sebe mijenjam druge” (ankete, igrokaz, izradu stripova i slogana…), a koji govori o aktivnostima vezanim za kulturno ponašanje mladih ljudi u školi i u javnosti. Učenice su imale pravo na 20 minuta prezentacije, a nakon toga je slijedio komentar sudaca i njihova pitanja. Suci su jako pohvalili izbor teme, izradu prezentacijske mape i hamere. Postavljali su dosta pitanja, ali učenice naše škole odlično su se snašle u svemu i dobro argumentirale sve aktivnosti i angažaman njih samih, ali i ostalih učenika/ica koji su sudjelovali u projektu.

Po završetku svih prezentacija, svi su učenici pohvaljeni i dodijeljena su im priznanja u ime Agencije za odgoj i obrazovanje, ali i dobila su poticaj da i dalje budu aktivna i promatraju svoje zajednice i uključuju se svojim znanjem, idejama, entuzijazmom.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: