Državno natjecanje GTIAVO 2016.

Natjecanje iz multimedije - 3. mjestoTreći u disciplini multimedija

Alen Kralj i Martin Kovačić, učenici 4. razreda medijskih tehničara Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pod mentorstvom profesorice Sabine Mikelić, mag. animiranog filma i novih medija, osvojili su 3. mjesto na Državnom natjecanju učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije.

Natjecanje je ove godine obilježila vrlo visoka kvaliteta produciranih radova čime je ŠUDIGO Zabok osvojenim trećim mjestom u iznimno jakoj konkurenciji u području multimedije za glazbeni spot Ideju težaki u izvedbi zbora Kamene babe/Hor vrlo zadovoljan postignutim rezultatima.

Glazbeni spot je bio rangiran na 2. mjesto, a zajedno sa izradom zadatka učenici su osvojili 3. mjesto i tako još jednom dokazali da škola u Zagorju kvalitetno osposobljava učenike i ide u korak sa zahtjevima struke.

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i sporta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Elektrostrojarske škole u Varaždinu 28. i 29. travnja 2016. godine. Natjecatelji su se svojim radovima natjecali u disciplinama grafičke tehnologije i multimedije, a samo Državno natjecanje sastojalo se od dva dijela: rad na zadanu temu Uloga i važnost tradicije u suvremenom svijetu koji se izrađuje u školi sudioniku natjecanja uz vodstvo mentora te praktičnog zadatka koji se rješava samostalno na Državnom natjecanju.

Zadaće natjecanja su promicanje zanimanja grafičke struke, unapređivanje i usavršavanje znanja i vještina u obrazovnom sektoru grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija, poticanje i iskazivanje kreativnosti učenika i nastavnika, afirmacija darovitih učenika, razmjena iskustava, stjecanje novih spoznaja i stručno usavršavanje nastavnika te uspostavljanje partnerskih odnosa s gospodarstvom i visokim obrazovanjem.

Na natjecanje se prijavilo 7 ekipa u disciplini multimedija i 7 natjecatelja u disciplini grafička tehnologija iz škola svih dijelova Hrvatske: Elektrostrojarska škola Varaždin, Graditeljska škola Čakovec, Grafička škola u Zagrebu, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Tehnička škola i Prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića .

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: