Državno natjecanje-izložba LIK

Bozica_Breber_prva_generacijska_2Učenici i mentori Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na ovogodišnjem državnom natjecanju LIK postigli najbolje rezultate u Hrvatskoj!

Svojim ovogodišnjim rezultatima dizajneri ŠUDIGO Zabok u konkurenciji svih umjetničkih škola u Hrvatskoj nadmašili su sva očekivanja i s pravom se svrstali u red najboljih škola ovog tipa u zemlji.

Ovogodišnji LIK održan je 29. i 30. travnja u Zagrebu, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajnaNatjecanje–izložba učenika gimnazija, osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna najvažnije je natjecanje škola iz područja likovne umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Učenici naše škole natjecali su se u dvije srednjoškolske kategorije i od moguće 21 nagrade osvojili čak sedam. Od toga tri prve, tri druge i jednu treću, a na državnu razinu bilo je pozvano još dvoje učenika. Na izložbu je pristiglo ukupno 550 radova iz svih kategorija, a odabrano je i izloženo njih 49, od toga 7 radova naših učenika, te 2 rada nastalih na natjecateljskim radionicama.

Posebno se istaknula učenica Božica Breber, 4.d – smjer industrijski dizajner, koja je s mentoricomNikolinom Ptičar osvojila prvu nagradu za istraživalački rad, a drugu za pisanje eseja dok je s mentoricom dr. art. Mirjanom Smolić u kategoriji likovnih uradaka na temu – poticaj osvojila treće mjesto.

Za njom po broju nagrada slijedi Samanta Petruša, učenica 3.d – smjer grafički dizajner, s mentoricomAnuškom Alfirević, koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji likovnih uradaka na postavljenu temu i likovni problem te drugo mjesto u kategoriji likovnih uradaka na temu – poticaj.

Jelena Benger, učenica 3.d – smjer grafički dizajner s mentoricom Carmen Bačura-Potočić u kategoriji likovnih uradaka na postavljenu temu i likovni problem osvojila je drugo mjesto. Izvrsna je bila iPetra Hac, učenica 2.d – smjer grafički dizajner koja je sa sjajnom mentoricom Nikolinom Ptičar osvojila prvo mjesto u kategoriji likovnih uradaka na temu – poticaj.

Vrlo kvalitetni bili su i učenici pozvani na državnu razinu natjecanja Josipa Malečić, 2.d – smjer grafički dizajer (mentorica Carmen Bačura-Potočić), te Nikola Mišel Puklin, također 2.d – smjer grafički dizajer (mentorica dr. art. Mirjana Smolić).

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: