Ekskluzivno

DSC_0226a

Ministar Mornar u ŠUDIGO Zabok

Dana 11. lipnja 2015. godine ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske gospodin Vedran Mornar posjetio je Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Trolist vrijednih i prestižnih dostiguća – 55. godišnjica osnutka škole; izložba likovnih i multimedijalnih radova u Velikoj galeriji grada Zaboka u povodu proslave 20 godina rada odjela likovne umjetnosti i dizajna, te dodjela Povelje grada Zaboka za izuzetan doprinos u odgojno obrazovnom radu i doprinos u realizaciji brojnih projekata, potaknuli su i povezali ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH Vedrana Mornara sa svojim suradnicima, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara sa svojim suradnicima, gradonačelnika grada Zaboka Ivana Hanžeka i saborsku zastupnicu Dunju Špoljar, da posjete jedinu zagorsku umjetničku srednju školu zavičajnih korijena, ali svehrvatskoga značaja, Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. 

Biranim riječima poticaja, zahvale i vjere u dobru budućnost, koje su ispunila srca nazočnih profesora i vodstva škole, gosti su naglasili da iznimno cijene doprinos koji škola daje obrazovnoj, prosvjetiteljskoj i društvenoj zbilji Grada, Županije i domovine.

Ravnateljica škole, Božica Šarić, s ponosom je istaknula da škola izborom obrazovnih programa i svekolikim kadrovskim i infrastrukturnim zalaganjima teži dostizanju vrhunskih obrazovnih standarda, a učenici, nastavnici i mentori postižu najprestižnije nagrade na državnim natjecanijma u području likovne umjetnosti, dizajna, grafike, odjeće i glazbe, o čemu svjedoče internetske stranice škole: www.ss-sudigo-zabok.skole.hr .

Povrh zahvale i čestitaka na dosadašnjim dostignućima školske zajednice, gosti su u prigodnim obraćanjima odgovornošću i autoritetom svojih visokih dužnosti naglasili stožernu ulogu strukovnog obrazovanja te opredjeljenost Republike Hrvatske i Europske Unije u oblikovanju i podupiranju strukovnih obrazovnih sadržaja i stvaranju dobrih mogućnosti za mlade na tržištu rada. Ističući domoljobnu obvezu koju obrazovanje zaslužuje i ima, Školi je dano vjerovati, da će u dobroj vjeri dana obećanja glede sadržajnih, prostornih i infrastruktufnih potreba Škole, Županija, Ministarstvo i Grad vršiti neumorno i prema najboljim mogućnostima.

Kao promicatelj obrazovanja, kulture i prosvjetiteljstva u Krapinsko-zagorskoj županiji, škola nije upućena samo na moralnu, organizacijsku i financijsku potporu svog osnivača, Krapinsko-zagorsku županiju, zajednicu u kojoj djeluje, grad Zabok, nego i na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje osmišljava, provodi i (su)financira obrazovnu politiku Republike Hrvatske.

Počašćena i ohrabrena dragocjenim i motivirajućim izrazima naklonosti, zajednica vodstva škole, učenika, profesora, i djelatnika škole zahvaljuje visokim gostima na njihovom dosadašnjem posvećenom i vrijednom osobnom doprinosu dostignućima škole, te s vjerom u zajednički uspjeh poziv na suradnju upućuje svim podupirateljima i promicateljima plemenitih vrijednosti, kojima je na srcu probitak mladeži, zavičaja i domovine.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: