Europski tjedan sporta

Naša je škola novu školsku godinu započela u sportskom duhu!

IMG_5426 - CopyU sklopu Europskog tjedna sporta učenici su kroz različite nastavne sadržaje učili o važnosti sporta u svakodnenom životu, zdravoj prehrani, izračunavali potrošnju kalorija te raspravljali o posljedicama koje fizička neaktivnost može imati i na pojedinca i na društvo.

Naučili su i podsjetili se povijesti Olimpijskih igara, a s posebnom su draži izrađivali plakate o sportovima i istaknutim hrvatskim sportašicama i sportašima.

Kruna proslave bio je Olimpijski dan 10. rujna 2015. godine, povodom kojeg smo u središnjem dijelu škole održali prigodni program koji su vodile učenice Melani Krog (2.mt) i Lucija Šoprek (3.mt). One su nas upoznale s ciljem Europskog tjedna sporta i sloganom tjedna, naziva Be active! Pokreni se!, kao i sa sportskim natjecanjima koja se trenutno odvijaju u našoj domovini, ali i istaknutim sportašima koji se ubrajaju među najbolje sportaše svijeta.

Po završetku programa profesori i učenici su se uputili na školsko igralište, gdje se odigrao mali nogometni turnir između četiri ekipe. Nogomet su igrali učenici svih smjerova i razreda, a najzanimljivija je bila ekipa sastavljena od dvije učenice iz smjene dizajna, učenika prvog razreda grafičara tiska, dva profesora i jedne profesorice. Nažalost, ta mješovita ekipa pretrpjela je poraz od ekipe sastavljene od tri učenika 3.g razreda i tri učenika 3.mt razreda, koji su ujedno i pobijedili na turniru.

Učenici su imali priliku sudjelovati i u oglednom satu borilačkih sportova, koji je s dva profesionalna borca miješanih borilačkih vještina vodio Petar Matijević, član hrvačkog kluba iz Jakovlja. Nažalost, školska dvorana bila je premala za sve zainteresirane učenike od kojih su se neki na kraju sata i sami okušali u takvoj vrsti sporta.

Nadamo se da će sportski duh vladati našom školom cijelu godinu, a posebno smo ponosni što smo uspjeli učenike potaknuti na aktivniji i zdraviji život!

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: