Glazbeni odjel ŠUDIGO Zabok

Božićni koncert učenika srednje glazbene škole

Mozaik1webGlazbeni odjel Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u svoje je tri godine djelovanja postigao zavidne rezultate.

Prošlogodišnjim solističkim koncertima trube i harmonike sada se kao jedan od uspjeha zasigurno može pribrojiti i Božićni koncert koji se održao 16. prosinca 2014. godine u Velikoj galeriji grada Zaboka. Koncert je po prvi puta u povijesti odijela omogućio svim učenicima triju generacija da pokažu svoj talent, znanje i trud.

Napunjenu dvoranu u blagdanski je ugođaj uveo školski zbor pod vodstvom profesorice Antice Šarić podravskom pjesmom Zvan Betlema te Couperinovom Pastorelom. Uslijedio je sat i pol vrsnog sviranja raznolikog programa solističkog i komornog repertoara. Naizmjeničnom nastupu trubača (prošlogodišnjih pobjednika međunarodnog natjecanja Karla Vlaheka i Lovre Slukana), harmonikaša (Silvia Grdena, Petre Šipek, Stjepana Horvata i Marka Zgoreleca), tamburaša (Domagoja Kobešćaka i Hrvoja Klasića) i gitarista (Karla Kade, Roberta Celjaka, Lane Petrovečki te Vida Kotarskog) ovom su se prilikom priključile i klaviristice (Maja Petriško, Ema Smolić, Karolina Tretinjak, Lea Car i Marija Hanžić) zahvaljujući gradu Zaboku koji je učenicima pribavio novi glasovir za potrebe nastave i izvedbi. Kraj koncerta začinili su prošlogodišnji državni natjecatelj Stjepan Horvat na harmonici te klavirski duo Car-Hanžić Brahmsovim Mađarskim plesom br.9. Učenici su, kao i njihovi profesori, naposljetku zasluženo ispraćeni velikim pljeskom i nadom publike da će ovakve koncerte imati priliku češće slušati.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: