LiDraNo 2016.

IMG_5028-webVrhunski novinski proizvod

U Šibeniku je od 4. do 8. travnja 2016. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan LiDraNo, državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece i mladih.

I još nam je ostala, malo je reći – šećer na kraju, Tabula nova! Napokon su i tekstovi dosegli visoku razinu dostojnu odličnog dizajna koji ovaj časopis njeguje od svojeg prvog broja – riječi su kojima je na 25. državnoj smotri LiDraNo članica središnjeg odbora Smotre Anita Šojat započela analizu našeg školskog časopisa. Kada je krajem siječnja Tabula izašla iz tiska znali smo kako je napravljen dobar posao. Na naše zadovoljstvo i čitatelji su bili zadovoljni onime što smo im ponudili. Pa ipak, ovoliko pohvala doista nismo očekivali, s obzirom da je državno povjerenstvo uvijek imalo vrlo stroge kriterije prilikom ocjenjivanja školskih listova, pa i za najmanju sitnicu koja se u njima nalazi.

Lijepo je bilo čuti riječi poput vrhunski, odličan, izvrstan, časopis na koji se drugi trebaju ugledati… kojima su i preostala dva člana povjerenstva, dr. sc. Srećko Listeš i poznati hrvatski dizajner Marko Baus opisivali Tabulu. Slušajući ih sve se činilo pomalo nestvarno i ego nam je poletio u nebo, što ćete ;D. Izgleda da smo uspjeli napraviti dobar novinski proizvod. Sada nam samo preostaje sa sljedećim brojem potvrditi reputaciju koju smo stekli proteklih šest godina koliko naš list postoji. Trenutno se ovo čini nemogućom misijom, ali učinit ćemo sve da u tome ipak ponovo uspijemo makar i jednim malim dijelom, jer voljeli bismo da ipak ne postane ono – tko visoko leti, nisko pada. Vjerujemo da uz glavnu urednicu Sandru Benčić koja nas je predstavljala na ovogodišnjem LiDraNu imamo znanja i mogućnosti iznjedriti još poneki dobar list.

Osim naše kategorije na LiDraNu postoje u novinarskom izrazu radijske emisije te samostalni novinarski radovi, potom literarni izraz kao i dramsko-scenski izraz i to samostalni i grupni. Za završnu je priredbu odabrana izvedba jedne naše Zagorke – Barbare Milički, učenice 1. razreda SŠ Zlatar koja je pod mentorstvom Ljerke Gajski Markulin vrlo sugestivno recitirala pjesmu Anite Šalec Morti buš još stigel i zasluženo doživjela ovacije publike u dvorani. Čestitamo i našim prijateljima iz SŠ Krapina – Janu Puljku, Dei Presečki, Dorotei Rukav i Dini Leško koji su pod mentorstvom Dunje Belošević izveli skeč Margan Tadeon prema tekstu Dragutina Tadijanovića u redovnom programu dramsko-scenskog izraza. Osim naših Zagoraca bilo je još puno izvrsnih izvedbi na pozornici kongresne dvorane hotela sv. Ivan pa bismo mogli izdvojiti njih nekoliko. Za početak Anu Zrna iz Čakovca koje je ekspresivno i dojmljivo interpretirala tekst Ranka Marinkovića, potom Ivana Kokića iz Poštanske i telekomunikacijske škole u Zagrebu koji je na urnebesan način prenio šaljiv monolog Nicka Zagonea te Bojana Bana i Davida Islama iz Đurđevca koji su bili doista “dobri dečki” izvodeći tekst Al’ nema veze Ane Huzjak Kišvan.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: