LIK 2014

Učenici ŠUDIGO Zabok i ove godine izuzetno uspješni na državnom natjecanju LIK 2014.

sudigo06_3Otvorenjem izložbe likovnih radova i dodjelom priznanja najboljima, završeno je 16. državno natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2014., koje se održavalo 29. i 30. travnja u Zadru.

LIK 2014. su organizirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar koja je domaćin natjecanja.

Učenici osnovnih škola natjecali su se u zadanim temama Igre polja i oblika i Likovni problem – igra ornamenta, a učenici srednjih škola natjecali su se u zadanoj temi Igra – kreativne akcije, a srednje škole s programima likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna u temi Igra bez granica imali su zadatak oblikovati plakat za film naziva Igra. Najboljima su uručena priznanja i darovi, a svi sudionici su dobili pohvalnice.

Učenici ŠUDIG-a i njihovi mentori i ove su godine postigli izvrsne rezultate kao i nekoliko prethodnih godina. Učenica Marija Gebert s mentoricom Aleksandrom Mašić-Tumpa u kategoriji 3A za srednje škole s programima likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna osvojila je Generacijsku nagradu za prvi razred srednje škole, dok je u kategoriji 3B ista učenica osvojila treću nagradu radionice.

U 2A kategoriji u kojoj su se natjecali učenici srednjih škola učenica Klaudija Petrinić  (treći razred grafičkog dizajna) s mentoricom dr. art. Mirjanom Smolić osvojila je prvu nagradu Državnog povjerenstva.

Osim nagrađenih učenika na višu razinu natjecanja bili su pozvani i učenica Valerija Djanješić s mentoricom Nikolinom Ptičar, kao i učenica Sara Vrgoč s mentoricom Anuškom Alfirević.

Publika na svečanosti u Kazalištu lutaka mogla je vidjeti i zanimljivi scenski nastup s modnom revijom koji su pripremili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Isto Državno natjecanje bilo je održano i u Zaboku 2010. godine, a domaćin je bila Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: