Litografija na ALU

Kamen za litografski tisakDana 20. siječnja 2014. krenuli smo na stručnu eksurziju posjetiti Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Već smo u prvom polugodištu obradili teorijski dio grafičke tehnike litografije. Cilj posjeta bio je isprobati litografiju i u praksi. Prva faza je bila brušenje litografskog kamena. Valja napomenuti da se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu nalazi najveća kamenoteka u Europi.

Nikola Mišel Puklin predstavljao je nas i našu školu time što je crtao jedan od svojih radova na kamenu. Mi ostali smo za to vrijeme razgledavali stare preše koje datiraju čak iz 19. stoljeća. Proces izrade litografije smo morali ubrzati jer gumiarabika treba djelovati 24 sata na kamenu. Na kraju smo otisnuli dva otiska i bili jako zadovoljni što smo sudjelovali u procesu izrade zahtjevne tehnike kao što je litografija.

Nakon toga smo posjetili neke od klasa Likovne akademije. Vidjeli smo radove studenata grafičkog, slikarskog i kiparskog odjela. Susreli smo među njima i bivše učenike naše škole koji su nam prenijeli svoja iskustva. Bili smo ugodno iznenađeni i fascinirani njihovim radovima. Nadamo se da ćemo i mi jednog dana biti poput njih. //////////////////////////////////Klaudija Petrinić, 3.d

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: