Medijska grupa

Kako bi učenicima omogućili da se dodatno razvijaju u struci te da stječu stručne kompetencije, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, oformila je Medijsku grupu, još jednu izvannastavnu aktivnost u čiji se rad mogu uključivati učenici svih razreda i svih smjerova.

Sudjelujući u školskim aktivnostima tijekom cijele godine, kao i u događanjima usko vezanima uz školu, potičemo učenike da se više angažiraju  u radu škole, ali i da postanu informirani o svemu što se odvija unutar institucije i u njenoj okolini – istaknula je Marina Kanceljak Buhin, voditeljica Medijske grupe, koja trenutno broji 30-ak učenika, stalno uključenih u rad.

Aktivnosti su osmišljene tako da pokrivaju sve platforme masovnih medija, od interneta, radija, tiska, pa sve do reportaža i vijesti snimljenih kamerama. Prilikom svake aktivnosti, učenici dobivaju podjelu rada te svatko obavlja svoj dio posla. Tako, primjerice, prilikom odlaska na teren, postoji podjela na snimatelje, novinare, fotoreportere. Važno nam je da se svaki od učenika okuša u različitim poslovima. Nakon odrađenog događaja, učenici napišu tekst za tisak i internetske stranice, obrade fotografije, montiraju priloge – rekla je Jelena Klasić, suvoditeljica grupe.

Navedenim aktivnostima učenici razvijaju tehničke kompetencije, komunikacijske sposobnosti, tehnike intervjuiranja, oblikovanja teksta, a što je ujedno važno, potiče se kreativnost, ali i uključivanje u školske aktivnosti i kulturne projekte lokalne zajednice.

Svi medijski sadržaji koje učenici oblikuju, objavljuju se na internetskim stranicama i Facebook stranici škole, kao i YouTube kanalu.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: