Nagrada Luka Ritz

WP_20150612_11_59_37_web-format

Reci NE nasilju

Mariji Gebert iz ŠUDIGO Zabok dijeljena zahvalnica za nominaciju nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

U spomen na Luku Ritza, mladića koji je smrtno stradao kao žrtva vršnjačkog nasilja, ali i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) sedmi je put dodijeljena nagrada koja nosi Lukino ime učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali poseban doprinos promicanju tolerancije, mira i nenasilja. Svečanost dodjele nagrada održana je 12. lipnja 2015. godine.

Ove je godine Povjerenstvo, na čijem je čelu Lukina majka Suzana Ritz, dvoje učenika nagradilo Godišnjom nagradom “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2014./2015., a zbog velikog broja kvalitetnih kandidata odlučili su, kao i prošle godine, još dvoje učenika nagraditi posebnim priznanjem.

Dobitnica ovogodišnje nagrade Luka Ritz je Izidora Mustak, učenica 5. razreda Osnovne škole Strahoninec.

Nagrađeni srednjoškolac je 18-godišnji Teo Čučković, učenik 4. razreda Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke jer je jedini pokazao hrabrost u incidentu gdje je jedini stao u obranu nepoznatog mladića kojega je premlaćivala skupina nasilnih vršnjaka. To se dogodilo tijekom jednog večernjeg izlaska, a nitko iz veće skupine mladih koji su šutke gledali napad nije reagirao, osim Tea, tako da je napadnuti mladić zadobio teže ozljede lica.

“No, ipak postoje mladi ljudi koji su spremni reći ne nasilju i nadamo se da će ih uz ovu nagradu biti još više, da će se o njima više pisati nego o nasilnicima”, kazao je Teo roditeljima Luke Ritza prilikom uručenja nagrade. Poručio je svim mladima da se ne boje, da budu još hrabriji i odlučniji i suprotstave se nasilju.

Ministar znanosti i obrazovanja i sporta gospodin Vedran Mornar uručio je još 11 zahvalnica za sudjelovanje u izboru na natječaju za nagradu, a među njima bila je i nominacija učenice Marije Gebert iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: