Natječaj

Plakat-likovno literarni natječaj 2015.Promicanje istine o Domovinskom ratu

Jedan od ciljeva rada i djelovanja Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”, koja okuplja ratne pripadnike Specijalne jedinice policije Policijske uprave Krapinsko-zagorske, je promicanje istine o Domovinskom ratu,poglavito među mladima.

Iz tog razloga pozivamo Vas na sudjelovanje u projektu “Likovni i literarni natječaj na temu Domovinski rat”. Cilj tječaja je potaknuti učenike na samostalno učenje i promišljanje o Domovinskom ratu kao o najsvjetlijem razdoblju novije hrvatske povijesti.

Propozicije natječaja

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici osmih razreda osnovnih škola, te učenici srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije koje su uključene u projekt “Promicanje istine o Domovinskom ratu za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije”. Svaka škola može sudjelovati s najviše deset (10) radova iz područja literarnog izražavanja i deset (10) radova iz likovnog područja izražavanja. Jedan učenik može sudjelovati s najviše jednim radom iz određenog područja izražavanja.

Likovni radovi

Zadaće slikanja, crtanja i oblikovanja:

Nakon usmjerenog opažanja, analiziranja i razgovora o motivu/poticaju vizualnog istraživanja, učenik treba naslikati ili nacrtati (na formatu lista iz mape ili manjem) motiv zadane teme.

Likovno – tehnička sredstva

 • olovka
 • tuš i metalno pero
 • tuš i kist
 • lavirani tuš
 • tempera
 • akvarel
 • kombinirana tehnika

Radovi moraju biti pojedinačni. Šalju se poštom, propisno zamotani i zaštićeni od oštećenja. Nije dozvoljeno slanje u roli ili tubi. Svi radovi iz iste škole mogu biti poslani u istoj pošiljci (radi smanjenja troškova). Radovi se ne vraćaju.

Na poleđini likovnih radova mora pisati:

 • “LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ – DOMOVINSKI RAT”
 • IME I PREZIME UČENIKA/CE
 • RAZRED, ŠKOLA
 • IME I PREZIME UČITELJA/ICE,MENTORA/ICE
 • ADRESA ŠKOLE, TELEFON

Literarni radovi moraju biti napisani na standardnom hrvatskom književnom jeziku, a radi tiskanja zbornika odabranih likovnih i literarnih radova šalju se isključivo e-mailom u privitku na elektroničku adresu Udruge, s podacima o učeniku, razredu, školi i učitelju mentoru na početku svakog rada.

Likovni i literarni radovi moraju biti poslani najkasnije do 18. prosinca 2015. Dodjela nagrada će biti u veljači 2016. Točan datum i mjesto dodjele nagrade utvrditi ćemo naknadno. Pozvani će biti učenici i mentori nagrađenih radova. Poslane učeničke radove izabrat će i vrjednovati stručno povjerenstvo. Vrijednosni sud povjerenstva temelji se na osjetilnim, spoznajnim, jezičnim i likovno izražajnim i stvaralačkim mogućnostima učenika određene dobi, a prosudba radova na postignutoj razini izvornosti, izražajnosti, jezične strukturiranosti i likovno tehničke izvedbe.

Kontakt osoba

Radmil Pavalić-Paraga, tajnik Udruge

Mob: 098/ 907-37-92

E – mail: uvspdr.barun@gmail.com

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: