Ni Da ni NE

DSC_0420Snimanje na HRT-u

Učenici naše škole sudjelovali su na natječaju HRT-ove emisiju Ni DA Ni NE te su raspravljali o temi Treba li starije osobe uključiti u život mladih.

Tema ovogodišnje emisije Ni DA Ni NE vezana je uz “druge” tj. pripadnike neke od osjetljivih skupina, a to su i osobe treće životne dobi. U našoj školi se već petu godinu zaredom provodi projekt Još smo uvijek željni znanja. Cilj projekta je razvijati digitalne kompetencije kod osoba treće životne dobi te senzibilizirati mlade i lokalnu zajednicu za potrebu stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće dobi.

S obzirom na pozitivna iskustva naših volontera međugeneracijsjim učenjem odlučili smo se javiti na natječaj HRT-a. Učenici 2.mt snimili su reportažu (pod mentorstvom profesorice Sabine Mikelić) o osobama treće životne dobi koje su sudjelovale na informatičkim radionicama u našoj školi i tako prikazali primjer dobre prakse. U snimljnoj reportaži osobe treće životne dobi izrazile su zadovoljstvo međugeneracijskim učenjem i zajedničkim druženjem s volonterima.

Snimljeni video poslali smo na natječaj zajedno s video prilogom (pod mentorstvom profesorice Marine Kanceljak Buhin) o volonterima i  školi te smo pozvani da 28. svibnja 2016. godine snimimo emisiju na HRT-u. Imali smo nekoliko sastanaka na koje su se odazvali učenici koji će sudjelovati u emisiji te smo se pripremali za snimanje uz pomoć profesorica Ruže Leskovar i Valentine Petric Klaužer.

U subotu, 28. svibnja 2016. u 12 sati krenuli smo s autobusnog kolodvora u Zaboku prema HRT-u. Nakon dolaska na HRT, najprije smo razgovarali s profesorom filozofije Tomislavom Reškovcem koji nas je uputio u sam tijek snimanja. Razgovor je bio poprilično opušten i duhovit, a naše dojmove i šaljive komentare možete pogledati na facebook stranici emisije Ni DA Ni NE.

U studiju je atmosfera bila vesela, svi smo se nasmijali i zabavili te bili oduševljeni snimanjem i neformalnim odnosom ekipe sa snimanja prema nama. U jednom dijelu emisije pridružio nam se i profesor Reškovac koji je svojim provokativnim pitanjima poticao raspravu. Tako smo raspravljali treba li uopće i na koji način uključiti starije osobe u život mladih, kako komunicirati sa starijim osobama i postoje li predrasude o starijim osobama.

Iako smo u studiju sjedili 3 sata bez pauze, snimanje je prošlo brzo i na kraju uspješno. Kada smo završili snimanje, Teuta i Jurica ostali su snimiti najavu za naše prisustvovanje u emisiji koju ćete također moći vidjeti na facebook stranici emisije Ni da ni ne. Natrag prema Zaboku krenuli smo u kasnim popodnevnim satima puni doživljaja i zadovoljstva.

Marija Gebert, 3.D

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: