Noć muzeja

Po treći put u Velikoj galeriji Grada Zaboka

Do sada nam je bila praksa da se naglasak stavlja na mlade, te su oni glavni akteri u provedbi Noći muzeja s ciljem osvještavanja potrebe za kulturom i posjećivanjem kulturnih sadržaja. Tako ćemo ove godine manifestaciju otvoriti okruglim stolom na temu Suvremena hrvatska umjetnost s naglaskom na Nives Kavurić-Kurtović, čiji će aktivni sudionici biti učenici Gimnazije Zabok i učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Koordinatorica, a ujedno i stručno vodstvo bit će Anita Zlomislić.

Nakon toga učenici trećih i četvrtih razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pod vodstvom Aleksandre Mašić Tumpa i asistenta Nikole Hrastinskog pripremili su radionicu pod nazivom Noćni let. Radionica je zamišljena tako da se na većem formatu pak-papira izrađuju crteži noćnih ptica u različitim položajima, prije svega sove koja je ujedno i simbol Noći muzeja. Papir bi bio postavljen ispred ulaza u galeriju/predvorje (nešto radova bilo bi izrađeno ranije i postavljeno na papir). Sudionici radionice će izrađivati krokije, studije, stilizacije i sl. u raznim tehnikama (olovka, raster, flomasteri, kolaž) prema predlošcima – isprintanim fotografijama ptica. I ostali će posjetitelji moći kreativno sudjelovati u radionici.

Učenici sektora grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanja naše škole snimat će cijelu manifestaciju te kasnije montirati film koji će se moći pogledati na internetu (Youtube ŠUDIGO Zabok).

Na samom završetku kao glazbena podrška ovoj kulturnoj manifestaciji održat će se koncert Dunje Knebl i njezinog glazbenog sastava Kololira.

PROGRAM (31. siječnja 2014., petak):

  • 18.00 – 19.00 / okrugli stol Suvremena umjetnost u hrvatskoj s naglaskom na Nives Kavurić-Kurtović
  • 19.00 – 21.00 / radionica Noćni let koju provodi Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok
  • 21.00 – 22.00 / Dunja Knebl i Kololira
  • 18.00 – 22.00 / za vrijeme trajanja Noći muzeja moći će se pogledati izložba Nives Kavurić-Kurtović

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: