Danijel Gašparović

Zaposlenici -> Danijel Gašparović (Zagreb, 1988.)

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija, te stekao titulu magistra muzike (mag. mus.).

Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u klasi prof. Jelice Kuzmin i prof. Magde Gašparović, a dosadašnje obrazovanje na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Ljubomira Gašparovića. Sudjelovao je na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojh se ističe 1. nagrada na državnom natjecanju u Opatiji 2009. godine u kategoriji dua sa Tonjom Čuić.

Održao je niz nastupa, samostalnih i komornih na Hvarskim ljetnim igrama, Svibanjskim glazbenim večerima grada Šibenika, Vinkovačkim jesenima, Klasičnim večerima grada Županje, na ciklusu Fortissimo possibile, na festivalu Neisuonideiluoghi u Italiji, Ohridsko leto u Makedoniji.Sudjelovao je u projektima 7u7za70, kojem je cilj bio obilježavanje života i rada velikog hrvatskog skladatelja Dubravka Detonija, u projektu integralne izvedbe Debbusyevih Preludija, na humanitarnom koncertu ” Za Frana” u Bjelovaru, kao gost na obilježavanju 20 godina Zagrebačkih dječaka u Mimari ( takodjer humanitarni koncert), promocije knjiga u Hrvatskom društvu književnika te na Hrvatskim književnim večerima…

Nastupio je i na izložbi klavira nazvanom Deset klavira u Muzeju za umjetnost i obrt 2012. godine, svirajući djela Schuberta i Saint Saensa. Svirao je sa orkestrom ZOKOR u Hrvatskom glazbenom zavodu pod ravnanjem maestra Zlatana Srzića i sa Zagrebačkim solistima u Varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu pod ravnanjem maestra Roberta Lehrbaumera.

Sudjeluje organizacijski i izvođački u ciklusu Virtuoso. Aktivno je pohađao seminare uvaženih profesora i pijanista (P. Eicher, K.-H. Kämmerling, E. Indjic, S. Čadikovska, B. Romanov, R. Dalibaltayan).U sklopu Erasmus programa, dio 2011. godine proveo je studirajući na Pecs University for Music and Visual Arts u Pečuhu, Mađarska, u klasi uglednog mađarskog pijanista i profesora Csabe Kiralya. Dobitnik je Dekanove nagrade 2010.godine. Tijekom školovanja bio je stipendist Grada Zagreba.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: