Umjetnost

umjetnost

1. godina zajednički program – grafički dizajner, industrijski dizajner, dizajner odjeće

NASTAVNI PREDMET Tjedni broj sati
Hrvatski jezik 4
Strani jezik 3
Glazbena umjetnost 1
Povijest 2
Etika/Vjeronauk 1
Geografija 2
Tjelesna i zdravstvena kultura 2
Kemija 2
Matematika 2
Povijest likovne umjetnosti 2
Tehničko crtanje 2
Pismo 2
Crtanje i slikanje 5
Plastično oblikovanje 5

 

Uvjeti upisa

  • provjera sposobnosti likovnog izražavanja i likovnog senzibiliteta – najmanje 70 od mogućih 120 bodova. Na provjeru je potrebno donijeti pribor za crtanje i slikanje: mekanu olovku, tempere, kistove, posudu za vodu, krpicu za brisanje,
  • prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja 4 razreda osnovne πkole,
  • zaključne ocjene u 7. i 8. razredu iz predmeta značajnih za izbor kandidata: hrvatski jezik, matematika, prvi strani jezik te kemija, likovna kultura, tehnička kultura (moguće steći najviše 80 bodova),
  • minimalni bodovni prag iz ocjena je 44 boda.

Konačna ljestvica poretka kandidata dobiva se zbrajanjem bodova dobivenih na provjeri, prosjeka svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja 4 razreda osnovne škole i uspjeha iz šest predmeta: hrvatski jezik, matematika, prvi strani jezik te kemija, likovna kultura, tehnička kultura u 7. i 8 . razredu.

Likovno obrazovanje

Kroz četiri godine učenici usavršavaju perceptivno promatranje i uče klasično crtanje putem prenošenja onog što vide na papir u raznim crtačkim i slikarskim tehnikama (olovka, ugljen, tuπ i pero, raster, tempera, kolaž, pastel, kreda), na raznim motivima te osvještavaju odnose mase i prostora kroz trodimenzionalno oblikovanje (u glini, žici, papiru i plastici).

Stručne ekskurzije

Uz klasičnu nastavu koja se izvodi u učionicama i specijaliziranim kabinetima prakticiramo i terensku nastavu kojom u obliku stručnih ekskurzija obilazimo muzeje i galerije grada Zagreba i drugih hrvatskih gradova. Učenici se upoznaju s originalnim umjetničkim ili dizajnerskim djelima te stječu naviku odlaska na izložbe.

Jednom godišnje organiziramo odlazak na izložbu u inozemstvo tako da je Venecijanski bijenale postao naša tradicija, a uz to posjećujemo razne izložbe i stalne postave u Beču, Grazu, Münchenu. Tamo se učenici upoznaju s drugim prostorima i osim posjeta izložbma upoznaju “u živo” ono o čemu uče na povijesti likovne umjetnost (urbanizam, arhitektura).

Ostale aktivnosti

Učenici sudjeluju na natjecanjima i različitim projektima. Aktivno se uključuju u događanja u Zaboku te u organizaciju humanitarnih akcija.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: