Projekti

Polarni san

Dragi učenici, imate priliku da se uključite i osvijestite svoje znanje o klimatskim promjenama! Od ponedjeljka 27. studenoga 2017. naša je škola uključena u projekt Davora Rostuhara, Polarni san.

Davor Rostuhar je gostovao prije godinu dana u školi kada nam je predstavio svoj projekt Hrvatska iz zraka te pričao o svojim uzbudljivim putovanjima po džunglama. Ovoga puta, Davor je krenuo na svoju životnu ekspediciju i prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol o čemu možete čitati na stranicama njegovog Kluba za ekspedicionizam i kulturu pod naslovom Polarni san gdje se objavljuje i njegov ekspedicijski dnevnik sa izuzetno zanimljivim pričama o putovanju života.

Naša je škola pozvana da sudjeluje tom projektu na način da kroz 6 tjedana radimo na tekstovima koji će biti objavljeni u virtualnoj učionici. Svaki tjedan (od 27. 11. 2017. do 22. 12. 2017. i od 15. 1. 2018. do 26. 1. 2018.) će u virtualnoj učionici biti objavljen po jedan tekst na temu polarnih krajeva. Također, svaki tjedan, od ponedjeljka pa sve do subote do 22:00 sata, na stranici će biti aktivan i kviz vezan uz isti tekst. Taj će kviz učenici ispunjavati sami, svatko za sebe i samo jednom.

Nakon zbrajanja bodova, na spomenutoj web stranici će objaviti rezultate te će se školi koja je taj tjedan bila najuspješnija Davor javiti uživo u razred sa ekspedicije (telefonom). Osim rada na tekstu, učenici će pokazati svoju kreativnost i stvaralaštvo uključujući se u stvaranje izazova koji prati problematiku klimatskih promjena.
Na kraju, Davor će odabrati 50 škola koje će posjetiti po povratku s Južnog pola te će kroz multimedijalno predavanje predstaviti dvije godine arktičkih priprema te pričati o svojim iskustvima sa Prve hrvatske ekspedicije na Južni pol.

Tekst i kviz možete pratiti na poveznici: https://kek.hr/uvod-u-polarne-krajeve/

Veselimo se učenju, doznavanju novih informacija i izazovima koji nas očekuju u Polarnom snu!

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: