Projekti

13220915_994859407235333_3364902617364562881_nŠUDIGO Zabok i Elektrostrojarska škola Varaždin završili projekt

Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji

U Elektrostrojarskoj školi Varaždin kao nositelju projekta održana je 16. svibnja 2016. godine završna konferencija Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II.

Vrijednost projekta bila je 2.193.727,24 kuna, a jedan od ciljeva projekta bila je pojačati stručne i operativne kapacitete partnerskih strukovnih škola potrebnih za izradu inovativnog školskog kurikuluma i metoda rada na području suvremene studijske produkcije u skladu s potrebama poslodavaca i trendovima u audiovizualnoj industriji i elektroničkim medijima.

Projekt je trajao 12 mjeseci, a sudjelovalo je 50 učenika koji se školuju za zanimanje medijski tehničar, kao i profesori iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koji su bili partneri na projektu zajedno sa udrugom RESTART, čiji su članovi bili mentori učenicima i profesorima iz obje škole te Veleučilište VERN.

Na završnoj konferenciji prikazan je presjek svih aktivnosti, pa su tako istaknuta četiri nova izborna kurikuluma koje će učenici moći birati u nastavi, a kupljena je i informatička oprema poput računala, kamera, mikrofona i ostalog.

Za potrebe projekta, kao i za njegovu održivost, pripremljena je jedinstvena stručna literatura koja je pohranjena na Internet stranici projekta i koju će učenici moći koristiti u svojem školovanju. Održan je i ljetni kamp na otoku Visu gdje su učenici škola nositelja i partnera na projektu sudjelovali u izradi dokumentarnih filmova, čiji su isječci prikazani na završnoj konferenciji.

Također, u edukaciji profesora i učenika sudjelovali su vrsni ljudi iz televizijsko-informativnog područja, poput novinarke Nensi Blažević, filmskog snimatelja Borisa Poljaka ili pak akademskog filmskog snimatelja Roberta Kriveca. Najatraktivniji dio projektnih aktivnosti bilo je svakako studijsko putovanje u London u sklopu Westminster Universityja. Nastavnici su imali prilike upoznati se sa britanskim obrazovnim sustavom kao i medijskim projektima koje studenti i njihovi mentori provode u obliku Smoke TV-a i Smoke radija.

U sklopu studijskog posjeta predstavnici organizacije The National Student Television Association (skraćenica NaSTA) upoznali su nastavnike iz Hrvatske o aktivnostima kojima se bavi ova organizacija u kojoj je umreženo preko 40 školskih i studentskih televizija (http://nasta.tv).

https://www.youtube.com/watch?v=-OXvpID4ScU

Vidljivost u medijima: http://varazdinski.rtl.hr/drustvo/mec-zavrsio-europski-projekt-vrijedan-vise-od-dva-milijuna-kuna 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: