Projekti

Mala škola znakovnog jezika

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u sklopu projekta Hrvatski znakovni jezik – provođenje izobrazbe putem interaktivnih tečajeva hrvatskoga znakovnog jezika 9. lipnja 2017. godine održana je radionica Mala škola znakovnog jezika.

Projekt, u kojem naša škola sudjeluje kao partner provodi Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir. Opći cilj projekta je promicanje hrvatskoga znakovnog jezika, širenje zajednice govornika hrvatskog znakovnog jezika te promicanje prava osoba sa senzoričkim oštećenjima na komunikaciju, pristup informacijama i život u loklanoj zajednici. Osnovne aktivnosti u projektu su edukacije hrvatskog znakovnog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola, fakulteta te građanstvo.

Na radionici su sudjelovali učenici 1.wd i 3.wd razreda u pratnji profesorice Valentine Petric Klaužer. Voditeljica radionice, educirana stručna osoba koja prevodi s govornog na znakovni jezik (i obratno) ukratko je upoznala učenike s hrvatskim znakovnim jezikom te ukazala na koji način možemo omogućiti gluhim i nagluhim osobama premostiti komunikacijske barijere i osigurati im uspješnu interakciju s društvenom zajednicom. Kao prevoditeljica i za gluhoslijepe osobe na zanimljiv način ukazala je na važnost davanja vizualnih informacija te mobilnih vještina i znanja vođenja.

SLJEPOĆA odvaja čovjeka od stvari,
GLUHOĆA odvaja čovjeka od čovjeka,
A GLUHOSLJEPOĆA vodi u izolaciju.
Hellen Keller

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: