Projekti

Studijski posjet nastavnika

Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i nastavnika Elektrostrojarske škole Varaždin i njihovih projektnih partnera u Londonu

Strukovni nastavnici Elektrostrojarske škola iz Varaždina, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te predstavnici ostalih projektnih partnera (Veleučilište VERN i Restart) sudjelovali su od 19. do 25. ožujka 2016. godine na studijskom putovanju u Engleskoj u sklopu projekta Modernizacije školskih kurikuluma.

Glavni cilj ovog studijskog posjeta je bio omogućiti bolje razumijevanje elemenata etabliranog modela školske televizije i Internet-radija osnovnanih u okviru sustava srednjeg i visokoškolskog strukovnog obrazovanja.

Ujedinjeno Kraljevstvo (Engleska) je odrabrani zbog činjenica da u okviru britanskog/engleskog sustava srednjeg strukovnog školstva te sustava visokog školstva postoji niz primjera dobre prakse, uključujući niz školskih/studentskih televizija koje su organizirane na sličan način kao male TV kuće/TV kuće s lokalnim koncesijama. Većina školskih/studentskih televizija u Ujedinjenom Kraljevstvu (Engleskoj) uspješno racionalizira svoje djelovanje na način da sustavno koriste Interent kao primarni medij za distribuiranje medijskih sadržaja koje produciraju učenici/studenti kao dio svoje praktične nastave.

Domaćin studijskog posjeta je bila Škola za medije, umjetnost i dizajn u sklopu Westminster Universityja. Nastavnici su se imali prilike upoznati sa britanskim obrazovnim sustavom kao i medijskim projektima koje studenti i njihovi mentori provode u obliku Smoke TV-a i Smoke radija.

U sklopu studijskog posjeta predstavnici organizacije The National Student Television Association (skraćenica NaSTA) upoznali su nastavnike o aktivnostima kojima se bavi ova organizacija u kojoj je umreženo preko 40 školskih/studentskih televizija (http://nasta.tv). NaSTA, između ostalih svojih organizira i:

  • nacionalne projekte/produkcije zajedno sa školskim/studentskim televizijama svojim članicama kao što je projekt Freshers TV
  • godišnju dodjelu nagrada gdje se u različitim kategorijama dodjeluju nagrada za nabolja ostvarenja školskih/studentskih televizija.

Uz Westminster University delegacija iz Hrvatske je posjetila i elitni Regents University u samom centru Londona. To je ustanova koja se sastoji od niza fakulteta, između ostalog i fakulteta dramskih umjetnosti i medija.

Osim stručnog dijela nastavnici su se imali prilike upoznati sa kulturnim znamenitostima Londona te načinom života koji će im zasigurno ostati u prekrasnom sjećanju.

 

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

iban HR5623900011100019312

Google Translate
Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: