Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Mala škola roditeljstva

Udruga UZ “Suvenir” u Školi za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću provodi projekt MALA ŠKOLA RODITELJSTVA namijenjen svim roditeljima Krapinsko-zagorske županije, čija djeca pohađaju osnovnu ili srednju školu.

Mala škola roditeljstva održava se svaki utorak od 17,30 do 19,30 sati.

Škola kompetentnog roditeljstva, kao specifičan oblik organiziranog djelovanja, jačat će, osnaživati partnerstvo škole i obitelji kao dva najmoćnija čimbenika cjelovitog razvoja i odrastanja mladih osoba.

Predviđenom edukacijom želimo utjecati na roditelje koji će postati svjesni snage obitelji i postati pozitivan model u svom okruženju.

Samo provođenje Male škole roditeljstva zasniva se na tri modula:

1. modul
 • tematsi se vezuje za sadržaje koji bi jačali i osnaživali roditeljske kompetencije i pridavali važnost roditeljstva u odrastanju djeteta (Ja sam važna osoba – ja sam roditelj, Roditeljstvo i razvoj djeteta, Partnerstvo: škola – obitelj – važan čimbenik u školskom uspjehu učenika, Prepoznavanje svojih i djetetovih potreba).
2. modul
 • provodile bi se aktivnosti koje imaju zadaću poticati roditelje na prepoznavanje i zadovoljavanje osnovnih potreba putem kreativnih, rekreativnih i radnih sadržaja (Likovna radionica, Ručni rad (keramika, etno izrada modnih dodataka, Sportska radionica).
3. modul
 • bila bi prilika roditeljima da učenjem određenih vještina poboljšaju svoju komunikaciju i ostvaruju bolje i zdravije međusobne odnose u obitelji (prema djeci i prema partneru općenito). Teme: Karakteristike adolescentne dobi, Obilježja dobre komunikacije (aktivno slušanje, “ja” poruke…) Rješavanje sukoba, Pravila i discipliniranje, Transgeneracijsko prenošenje – roditelj kao model i podjela diploma za roditelje.

Realizacija projekta Mala škola roditeljstva sa svojim aktivnostima, direktno i indirektno će utjecati i nadopunjavati nacionalne strategije RH i mjere vezane za programe sprječavanja nasilja među djecom i mladima, sprečavanju nasilja u obitelji i na preventivne programe vezane za sve vrste ovisnosti te pridonositi afirmaciji pozitivnih vrijednosti kod mladih.

Foto galerija

 

Program rada:

 1. Ja sam važna osoba – ja sam roditelj
 2. Roditeljstvo i razvoj djeteta
 3. Partnerstvo: škola – obitelj – važan čimbenik u školskom uspjehu učenika
 4. Potrebe
 5. Karakteristike adolescentne dobi
 6. Obilježja dobre komunikacije
 7. Rješavanje sukoba
 8. Pravila i discipliniranje
 9. Transgeneracijsko prenošenje – roditelj kao model
 10. Završna svečanost – podjela diploma

U okviru programa roditelji će biti aktivno uključeni u rad kreativnih radionica (rekreativne, ručni rad, oslikavanje, modeliranje) i sudjelovati na tribini za roditelje na temu: “Prevencija asocijalnog ponašanja adolescenata”.

Voditeljica projekta:
Božica Šarić, dip. pedagoginja

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: