Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!

Logo1Započeo je projekt Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se! koji se provodi na području Krapinsko-zagorske županije, a sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nositeljica projekta je Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Gimnazija A. G. Matoša iz Zaboka, Krapinsko-zagorska županija i CESI- Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Cilj projekta je osvijestiti srednjoškolace/ke o problemu vršnjačkog nasilja, nasilja u partnerskim vezama, o prepoznavanju nasilja među vršnjacima/kinjama, te načinima kako preventivno djelovati na vršnjačko nasilje, bilo da se radi o seksualnom, verbalnom, fizičkom i elektroničkom nasilju koje je danas sve više prisutno u školama. Izravni korisnici/ce projekta su srednjoškolci/ke koje će sudjelovati na radionici i aktivnostima projekta.

Prvi dio edukacije Alarmiraj se! – prevencija vršnjačkog nasilja održat će se 30.1.2015. godine i zamišljen je kao teorijski dio koji će pripremiti suradnice iz CESI-a i gosti predavači, a drugi dio je izrada alata koji će govoriti o vršnjačkom nasilju. Ti alati su tabla za uzbunu, bonton nenasilja, društvena igra i snimanje dokumentarnog filma o vršnjačkom nasilju (31.1. i 7.2.2015. godine)

Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u projekt su se uključili učenici 2., 3. i 4.d – njih sedmoro: Anja Železnik, 4.d, Marta Posarić, 4.d, Petra Uvodić, 3.d, Teuta Vučajnk, 3.d, Marija Gebert, 2.d, Antun Škrlec, 2.di Gabrijel Krušelj, 2.d.

Više o projektu možete pročitati na http://www.zagor.info/projekti/pregled/prepoznaj-i-reagiraj-na-nasilje-alarmiraj-se.

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: