Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Šutnja nije zlato

NACIONALNA KAMPANJA ZA PREVENCIJU RODNO UVJETOVANOG NASILJA

Mladi naše škole uključeni su u projekt Nacionalne kampanje za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja. Kampanju su pokrenule CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i otvorena medijska grupacija uz financijsku podršku Europske komisije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i CARE International.

Cesi je održao edukacija i treninge za predstavnike pojedinih škola koji će dalje na istu temu raditi s mladima koji se žele uključiti u takav vid djelovanja.

Ciljevi kampanje:

  • promicanje vrednota rodne ravnopravnosti u stavovima i ponašanju mladih
  • razviti svijest o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodno uvjetovanog nasilja kod mladih
  • razviti svijest o odgovornosti mladih koji će u budućnosti aktivno sudjelovati u donošenju društvenih odluka u području rodne ravnopravnosti

Trajanje kampanje: prosinac 2006. – kolovoz 2008. godine.

Voditeljica projekta Božica Šarić koja je prošla edukaciju na temu Rodno uvjetovanog nasilja predstavit će mladima projekt rodnog uvjetovanog nasilja. Potom će učenici započeti rad na odabranoj temi vezanoj uz rodno uvjetovano nasilje, koristeći kreativne tehnike filma. Radionice filma bit će vođene pod nadzorom profesorice Sonje Vuk.
Tijekom pet mjeseci, grupa će realizirati barem jedan film u trajanju od 10 min. Završeni projekti bit će prikazani na završnom događanju u Zagrebu kao i na CD-ROM-u. Primijećen je veliki interes i brojan odaziv mladih u rad najavljenih radionica tako da će se dio aktivnosti obavljati i subotama.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: