Projektni dan

Sljedeće godine u projektne će se aktivnosti uključiti dvjesto učenika

DSC_0326Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 27. svibnja 2016. godine obilježila je projektni dan predstavljanjem svih najznačajnijih projekata ove školske godine u kojima su sudjelovali pojedini učenici i nastavnici.

Projekt je aktivnost koja mora imati jasan cilj. Kako bismo ostvarili te ciljeve, moramo imati na raspolaganju određene resurse. Ti su resursi često posvećeni više materijalnom dijelu i zbog toga projekt mora imati svoj budžet. Međutim, ono što bih ja istaknula jest da svaki projekt mora imati ljudske resurse, a to smo upravo mi, od samog ravnatelja, pedagoške službe, profesora pa sve do učenika – naglasila je ravnateljica Božica Šarić.

Broj učenika uključenih u projektne aktivnosti povećat će se sljedeće godine

Ove se školske godine u projektne aktivnosti uključilo stotinjak učenika. No, u našim strateškim dokumentima stoji da će se sljedeće školske godine taj broj dvostruko povećati. Očekuje se da najmanje dvjestotinjak učenika, od ukupno tristo do četiristo, bude uključeno u različite projekte. – Potičem vas na to da sami osmišljavate ideje, na razini razrednog odjela i na razini škole, koje onda mogu rezultirati uključivanjem u neke veće projekte – dodala je ravnateljica.

Škola je ove godine provela dva veća projekta na europskoj razini. Projekt Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji započeo je 24. svibnja 2015. i završio 23. svibnja 2016. Sufinancirala ga je Europska unija, a uključivao je dubinsko istraživanje potreba tržišta rada, ciljano stručno usavršavanje profesora i razvoj izbornog modula pod nazivom Suvremena studijska produkcija. Projekt je vrijedan oko dva milijuna kuna, a naša je škola u tome bila projektni partner Elektrostrojarskoj školi iz Varaždina.

Drugi je projekt Baltazar, u koji su bile uključene tri osobe koje su radile s učenicima s poteškoćama u razvoju, a prijavitelj je bila Krapinsko-zagorska županija. Projekt će se nastaviti i sljedeće godine. – Od nacionalnih projekata već niz godina provodimo projekt pod nazivom Još smo uvijek željni znanja, koji je ove godine financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Grad Zabok – istaknula je ravnateljica.

Školski projekt Art park Šudigo

Jedan od projekata je i Art Park Šudigo, park skulptura, koji je započeo s realizacijom prošle školske godine s ciljem uređenja školskog okoliša. Ove je godine predstavljen na županijskoj i državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici su pokrenuli uređenje okoliša škole izradom skulptura koje bi oni sami osmišljavali i izrađivali.

Uređenje vanjskih prostora odnosi se i na školsko igralište čija se obnova očekuje sljedeće školske godine, a sredstva su osigurana od osnivača Krapinsko-zagorske županije.

Ravnateljica je istaknula da je škola potpisala ugovor s CARNetom, kako bi dobila bežičnu mrežu. To je nešto što se odnosi na investicijske projekte koji se tiču napretka u području informacijsko komunikacijskih tehnologija i u velikoj mjeri pridonose kvaliteti rada škole.

Magdalena Križnik, 3.mt

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: