Školska zadruga

13. smotra učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije

Smotra-zadruga-fotoDana 8. travnja 2016. održana je u Mariji Bistrici županijska smotra učeničkih zadruga. Prijavilo se 14 učeničkih zadruga koje marljivo rade tokom cijele godine i ovom prilikom žele pokazati svoju kreativnost, što rade i kako rade.

Povjerenstvo je bilo podijeljeno u 3 podpovjerenstva te se ocjenjivalo pisano izvješće (aktivnost zadruge, ekologija-baština, inovacije), estetski izgled uređenog prostora i praktični rad.

Prvo mjesto na smotri osvojila je UZ Plavi trnac iz Škole za umjetnost,dizajn, grafiku i odjeću Zabok, druga je bila UZ Matija Gubec iz OŠ Matija Gubec, Gornja Stubica,  a treće mjesto su osvojili domaćini, UZ Srčeke iz OŠ Marija Bisrtrica.

Učenička zadruga Plavi trnac predstavila se svojim već prepoznatljivim proizvodima, ali i novim, vrlo kreativnim proizvodima kao što su lutkice (veće i manje) koje mogu poslužiti kao igračka, lančić ili broš, čiju izradu su učenice Marija Matok i Mateja Tenšek iz 2.d prezentirale kao praktični rad.

Na izložbenom prostoru Plavog trnaca bilo je puno proizvoda s motivom mačke što se nadovezuje na projekt koji je škola uspješno provela u suradnji s osnovnim školama naše županije, a prezentiran je povodom Noći muzeja u Zaboku.

Mogle su se vidjeti i kupiti slike, reljefi, blokići, torbe, igračke, lančići, ogrlice, šalovi i slični proizvodi koje od ideje do gotovog proizvoda izrađuju učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Rad zadruge u protekloj godini vrlo su lijepo predstavile učenice Valentina Vukmanić i Karolina Prugovečki iz 2.d razreda.

Učenička zadruga djeluje u 4 sekcije koje vode profesorice Mirjana Smolić, Aleksandra Mašić Tumpa, Carmen Bačura Potočić i Ivanka Jagečić uz suradnju s ostalim kolegama, posebno grafičkom radionicom u kojoj se izrađuju mnogi finalni proizvodi zadruge.

Voditeljica UZ Plavi trnac Ivanka Jagečić

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: