Snimanje emisije na HRT-u

ni-da-ni-neNi da ni ne

Učenici 4.MT-a sudjelovali su na natječaju za HRT-ovu emisiju Ni da ni ne. Odabrali smo temu Treba li nam kodeks odijevanja u školama.

Za tu temu odlučili smo se zbog prošlogodišnjeg školskog projekta Govor odjeće tijekom kojeg smo saznali kako polovica naših učenika smatra da nam je potreban kodeks. Nakon odabira teme trebali smo snimiti video koji će prikazati različita mišljenja o kodeksu odijevanja u školama. Stoga smo u prilogu prikazali stavove o primjerenosti odijevanja mladih u školama, sugovornike smo pitali za mišljenje o tome što je neprimjereno odijevanje i kako bi to spriječili.

Snimljeni video poslali smo na natječaj zajedno s videom o školi te smo pozvani da 7. ožujka 2015. godine snimimo emisiju na HRT-u. Imali smo nekoliko sastanaka na kojima smo odabrali učenike koji će sudjelovati u emisiji te smo se pripremali za snimanje uz pomoć profesorica Ruže Leskovar i Antonije Čeko.

U subotu u jutarnjim satima s autobusnog kolodvora u Zaboku krenuli smo prema HRT-u. Svi smo bili pomalo uspavani, ali se osjetila doza uzbuđenosti. Nakon dolaska na HRT, najprije smo razgovarali s profesorom filozofije Tomislavom Reškovcem koji nas je uputio u sam tijek snimanja. Razgovor je bio poprilično opušten i duhovit, tamo je bio prisutan Mac koji je snimao video o našem dolasku i sudjelovanju u emisiju. Poanta videa je da bude šaljiv i da privuče gledatelje. Video ćete moći pogledati na facebook stranici emisije Ni da ni ne.

Prije ulaska u studio svi smo bili pomalo nervozni, jedno vrijeme smo čekali dok tehničari ne poprave rasvjetu s kojom je bilo malo problema. Kada smo ušli u studio, bili smo oduševljeni zbog svih tih svjetala i opuštene ekipe koja radi na emisiji. No svejedno neki su i dalje imali malu dozu straha i nelagode pred kamerama. Počeli smo s raspravom treba li nam kodeks odijevanja na javnim mjestima.

Nekima je trebalo duže vrijeme da se opuste dok su neki brzo, čim smo krenuli sa snimanjem, počeli raspravljati. Ispostavilo se da imamo na raspolaganju samo jedan mikrofon po skupini pa se trebalo izboriti za riječ, zbog toga oni najpristojniji nisu ništa govorili. U jednom dijelu emisije pridružio nam se i profesor Reškovac koji je svojim provokativnim pitanjima poticao raspravu. Pa smo tako raspravljali o tome što bi trebale raditi bakice kojima smetaju kupaći kostimi na ulici, mogu li odrasli muškarci postati balerine, što mislimo o onima koji nose roze majice…

Svi smo se zabavili i bili oduševljeni snimanjem i neformalnim odnosom ekipe sa snimanja prema nama. Iako smo u studiju sjedili 3 sata bez pauze, snimanje je prošlo brzo i na kraju uspješno. Učenici koji su radili na snimanju našeg video uratka i odradili najveći dio posla Martin i Siniša i ovaj puta bili su iza kamera i sve pomno promatrali. Čak su imali priliku i otići u režiju dok je nas oblijevao znoj od reflektora u studiju. U režiji su mogli vidjeti kako nastaje emisija i cijeli proces snimanja i montaže te svu opremu koja je potrebna za izradu jedne TV emisije. Dečki su bili oduševljeni i smatraju da bi se jednog dana mogli i oni naći u takvom poslu. Kada smo završili snimanje, Teuta i Mario ostali su snimiti najavu za naše prisustvovanje u emisiji koju ćete također moći vidjeti na facebook stranici emisije Ni da ni ne. Natrag prema Zaboku krenuli smo u popodnevnim satima pomalo gladni ali puni doživljaja i zadovoljstva.

Poveznice: FB profil emisije Ni da ni ne / Emisija Ni da ni ne

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: