Terenska nastava

tiponineU Đurekovu studiju

Dana 12. prosinca 2014. godine održana je terenska nastava za učenike 2.mt razreda u studiju Typonine u organizaciji prof. Davorke Frgec Vrančić.

Vlasnik tvrtke Nikola Đurek dizajner je koji se bavi izradom zaštitnih znakova i tipografije koje je izrađivao u dosadašnjoj karijeri za mnoge kazališne predstave, filmove, novine, poslovne tvrtke i časopise. Specijalnost mu je razvoj svoje vlastite tipografije te je osnovao prvu hrvatsku slovolivnicu. Jedan od njegovih posljednjih značajnijih (i nagrađenih) uradaka je tipografija koju je razvio u suradnji s Marijom Juze koji služi protiv diskriminacije nacionalnih manjina u Hrvatskoj naziva Balkan United by typography. Radi se o zanimljivom i inovativnom spoju latinice i ćirilice kojemu je bio cilj spriječiti stalne prijepore oko upotrebe ćirilice u Hrvatskoj.

Nikola nam je rekao da se tijekom svoje karijere neprestano usavršavao i učio i u to ulagao puno svojeg vremena. Iako je isprva je učio samo zbog uspjeha u školovanju, s vremenom je sve više vremena i truda posvećivao novim znanjima u području tipografije koja ga je počelo jako zanimati. Ovo smo mogli primijetiti na policama u njegovom studiju koje obiluju knjigama o fontovima, tipografiji i njihovoj povijesti.

Također nas je fascinirala vrhunska oprema na kojoj radi kao i posvećenost i ljubav prema poslu koji obavlja. Vjerujem da je Nikola Đurek osoba na koju bismo se trebali ugledati svi mi koji pohađamo škole s umjetničkim programima poput ŠUDIGO Zabok kako bi jednog dana isto tako bili uspješni i sretni u svojem zanimanju.

Jurica Šurbek, Karlo Mitok, 2.mt

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: