Terenska nastava

DSC_4632Maturanti u Hrvatskom saboru i Muzeju grada Zagreba

Ujutro, 11. ožujka 2015. godine, krenuli smo na terensku nastavu u Zagreb. Naše odredište bio je Hrvatski sabor, a potom i Muzej grada Zagreba.

Kad smo stigli na Trg bana Josipa Jelačića jedna grupa maturanata je otišla u obilazak Sabora dok je druga grupa učenika prošetala Gornjim gradom i opuštala se uz kavu. Nakon sastajanja na Markovu trgu, i druga je grupa zakoračila u jednu od najvažnijih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Kada su nam zaštitari na ulasku u zgradu Sabora provjerili sadržaj torbe, uputili smo se u malu dvoranu – malu vijećnicu, a bivši Županijski dom. Tamo smo ponovili koja je uloga Hrvatskoga sabora i kolika je važnost zakonodavnoga tijela. Imali smo priliku vidjeti većinu prostorija u Saboru u kojima se održavaju važni sastanci.

Najveća dvorana je dvorana Ante Starčević u kojoj su portreti svih predsjednika Hrvatskoga sabora od kada Sabor postoji pa sve do danas. Nakon toga smo imali priliku sjediti na galeriji iznad Zastupničkog doma i promatrati raspravu. Posebno nas je veselilo što smo vidjeli nama poznate političare s hrvatske političke scene. Sve u svemu, naš obilazak je brzo završio te smo se uputili u Muzej grada Zagreba.

Tamo nas je gospođa vodič povela Muzejem i tumačila nam daleku povijest Zagreba: od prvog spomena grada Zagreba, zatim sukoba Kaptola i Gradeca, pa sve do turskih pokušaja osvajanja do danas i današnjeg izgleda Zagrebačke katedrale.

Od svih tih informacija smo postali gladni pa smo dobili malo slobodnoga vremena. Sve u svemu, ova nam je terenska nastava pružila mnogo opće kulture i korisnih informacija.

Lucija Katanica, 4.mt

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Arhiva – klikni: