Terenska nastava

IMAG5970Više od očekivanoga

Učenici završnih razreda naše škole posjetili su jučer, 9. ožujka 2016. u okviru terenske nastave povijesti te politike i gospodarstva Sabor Republike Hrvatske u pratnji profesora Darija Kovačića i profesorice Janje Roginić.

Baš u trenutku dolaska naših učenika u Saboru su očekivali i članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, vladala je poprilična gužva, bili su prisutnost brojni mediji pa su učenici mogli vidjeti i doživjeti i taj segment svakodnevnog događanja na Markovom trgu.

U Saboru ih je ugostila voditeljica iz službe za odnose s građanima koja je učenicima u dvorani dr. Ante Starčevića predstavila povijest Hrvatskog sabora, a zatim ih povela u dvoranu Josipa Šokčevića na susret s podpredsjednikom Sabora Ivanom Tepešom (HSP AS) i saborskim zastupnicima Žarkom Tušekom i Anđelkom Stričakom (HDZ), Tomislavom Končevskim (HL), zastupnicom Marijom Puh (HNS) i zastupnikom Gordanom Marasom (SDP).

Nakon međusobnog predstavljanja učenici su mogli početi zastupnicima postavljati pitanja kojih nije nedostajalo, a nažalost bilo ih je i previše obzirom na ograničenost s vremenom učenika budući da su imali dogovoreni termin za prijevoz.

Tijekom razgovora dotaknute su brojne teme, a samo neke od njih bile su izgled radnog dana podpredsjednika Sabora i saborskih zastupnika, radno vrijeme i dužnosti, reforma školstva, strukovna zanimanja naših učenika, poticanje poduzetnika i pokretanje malih poslova, a na kraju su se učenici dotaknuli i plaća zastupnika pa je svaki od prisutnih morao reći kolika su njegova primanja.
Rastanak sa zastupnicima završio je u veselom raspoloženju na obostrano zadovoljstvo.

Nakon susreta sa zastupnicima učenici su mogli kratko prisustvovati plenarnom zasjedanju Hrvatskog sabora, a nakon toga uslijedio je povratak u Zabok.

Prema izjavama naših maturanata ovom terenskom nastavom doživjeli su, vidjeli i naučili više od očekivanoga. Štoviše, bili su ugodno iznenađeni na zadovoljstvo naših profesora, ali i zastupnika koji su izdvojili dragocjeno vrijeme samo za goste iz Zaboka te im se ovim putem zbog njihove susretljivosti zahvaljujemo.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: