Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Terenska nastava u Veneciji

100 godina Umjetničkog bienala

IMG_4272I ove su godine učenici drugih, trećih i četvrtih razreda posjetili izložbu La Biennale di Venezia.

Polazak za Italiju dogovoren je za 5. studenoga 2015. godine u 2.00 sata ujutro sa starog autobusnog kolodvora u Zaboku. Autobusom smo putovali do Punta Sabbioni odakle nas je vaporetto odvezao do Venecije.

Odmah po dolasku uslijedilo je razgledavanje grada, a zatim odlazak na izložbu.

Venecijanski Bijenale je najveća svjetska izložba suvremene umjetnosti. Održava se na različitim lokacijama u gradu, na prostoru Giardina, gdje se nalazi 30 stalnih nacionalnih paviljona te nekadašnjem brodogradilištu – Arsenalu, otvorenog mladim umjetnicima.

Na čelu ovogodišnjeg Bijenala nalazi se nigerijsko-američki kustos, pjesnik i pisac Okwui Enwesor. Enwesor na Bijenalu, kojeg je nazvao Sve svjetske budućnosti, bira umjetnike koji istražuju socijalna i politička pitanja.

Na odabranu temu mogli smo vidjeti mnoga zanimljiva djela koja potiču na pitanja o životu. Jedno od takvih djela je instalacija The Key in the Hand umjetnice Chiharu Shiota u japanskom paviljonu. Djelo možemo protumačiti na način da ključevi predstavljaju naše odluke u životu ili da ključevi zaključavaju naše tajne.

Iako je raspored razgledavanja bio naporan, svi smo se zabavili i dan je prošao vrlo brzo. Vratili smo se kući puni doživljaja koje ćemo pamtiti i prepričavati još dugo.

Lucija Brežnjak, 2.di

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: