Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube

Vedran Erceg

Lampa-Onna-velikaProglašen pobjednik natječaja Na mladima dizajn ostaje

////preuzeto sa http://www.ro-collection.hr/proglasen-pobjednik-natjecaja-na-mladima-dizajn-ostaje

Vedran Erceg sa svojim studentskim radom lampom Onna pobjednik je prvog izdanja natječaja za mlade produkt dizajnere Na mladima dizajn ostaje, kojeg su organizirali tvrtka Primat RD, Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Dani Orisa. Pobjedničko produkt dizajn rješenje, u konkurenciji 6 dizajnerskih objekata, svojim su glasovima odabrali sudionici ovogodišnjih Dana Orisa, najvećeg arhitektonskog simpozija u regiji.

Prije finalnog glasovanja, stručni žiri u sastavu Viktor Rožman, direktor tvrtke Primat RD, Andrija Rusan ispred Dana Orisa te profesor Mladen Orešić, profesor Zlatko Kapetanović i docent Vedran Kasap sa Studija dizajna od 27 prijavljenih radova odabrali su šest finalista. Sudionicima Dana Orisa, uz pobjednika, predstavilo se još pet studenata – Karlo Pavičić, Luka Jelaska, Hrvoje Boljar, Ana Župić i Sanja Rotter. Finalni radovi odabrani su jednoglasno i to po kriterijima kreativnosti, inovativnosti te izvedivosti odnosno isplativosti u kontekstu kasnije serijske proizvodnje. Tako će se pobjednički rad, kojeg će proizvesti tvrtka Primat RD, uskoro naći u prodaji u sklopu Ro Collection showrooma u Ilici 66.

– Ovaj natječaj potvrdio je kako se na Studiju dizajna iz godine u godinu stvaraju mnogobrojne ideje i rješenja čiju kvalitetu potvrđuju nagrade na izložbama, ali na žalost ne i dostupnost na tržištu. Zato nas jako veseli što ćemo lampu Onna Vedrana Ercega ponuditi domaćim kupcima u našem Ro Collection showroomu, ravnopravno s modelima svjetski poznatih brendova. Zahvaljujem svim profesorima sa Studija dizajna te organizatorima Dana Orisa što su se kao partneri uključili u ovaj projekt i pomogli nam u njegovoj realizaciji. Veselimo se novom izdanju natječaja sljedeće godine – izjavio je Viktor Rožman, direktor tvrtke Primat RD, nakon završetka premijernog izdanja natječaja Na mladima dizajn ostaje.

Lampa Onna studentski je rad Vedrana Ercega nastao pod mentorstvom profesora Zlatka Kapetanovića. Dizajn lampe prati karakteristike novog materijala OLED, fleksibilne prozirne plohe koja emitira svjetlost i time stvara logičnu i prepoznatljivu, funkcionalnu, estetsku i tehnološku cjelinu.

plus:

http://2013.dan-d.info/vedran-erceg-1989-zagreb/

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski-student-dizajnirao-lampu-buducnosti-vec-dogovara-proizvodnju.html

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/finalisti-natjecaja-dizajna-otkrili-svoje-zanimljive-projekte-468626

http://weandthecolor.com/aree-table-furniture-design-vedran-erceg-armarion/32349

http://www.dizajndoma.hr/namjestaj/stol-aree-dizajnera-vedrana-ercega

http://www.behance.net/erceg

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Učenička zadruga Plavi trnac
Erasmus +
Stranica projekta Klikni&Uči
Preporučene stranice
Školska knjižnica:
Arhiva – klikni: